Eski ABD Başkanı Obama ile görüşen 16 yaşındaki iklim aktivisti Thunberg: Kimse dünyayı değiştirmek için çok küçük değil

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Washington’daki Obama Vakfı’nda eski ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Thunberg ayrıca Demokrat senatörlerin daveti üzerine Kongre'de de bir konuşma yaptı

İklim krizine dikkat çekmek amacıyla Atlas Okyanusu'nu güneş enerjisiyle çalışan yelkenliyle ile geçerek 28 Ağustos'ta New York'a varan 16 yaşındaki aktivist Greta Thunberg eski ABD Başkanı Obama ile Washington'da görüştü

Obama ziyarete ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Thunberg’i ‘gezegenimizin en büyük savunucularından biri’ olarak niteledi.


Obama Vakfı da eski Başkan ile Thunberg’in görüşmesine ilişkin bir video yayınladı.


Thunberg videodaki mesajında şu ifadeleri kullandı:

Dünyada bir etki yaratmak isteyen genç insanlara mesajım, yaratıcı olmaları. Yapabileceğiniz çok şey var. Kendinizi küçümsemeyin. Hiç kimse bir etki yaratmak ve dünyayı değiştirmek için çok küçük değil. Elinizden geleni yapın. Yaratıcı olun.


Görüşme sırasında Thunberg'e "Dünyayı değiştiriyorsun. Burada olmandan çok mutluyuz" diyen Obama, genç aktiviste New York ve Washington'daki 'Cuma Grevleri'ni nasıl bulduğunu da sordu. Thunberg, Obama'nın sorusuna "Çok iyi. Herkes çok iyi. Tüm bu genç insanlar istekli ve coşkulu. Bu çok iyi" yanıtını verdi.

Obama'nın "Biz bir takımız değil mi?" sorusuna da olumlu yanıt veren Thunberg eski ABD Başkanı ile 'yumruk çakma' hareketi de yaptı.

Thunberg'den siyasetçilere: Denediğinizi biliyorum ama bu yeterli değil

Thunberg, Kongre’de Demokrat senatörlerin daveti üzerine de iklim krizine acil çözüm konulu bir konuşma yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genç aktivist konuşmasında “Denediğinizi biliyorum. Ancak bu yeterli değil. Üzgünüm” dedi.

Siyasetçilerin kendisini ve diğer gençleri dinlemek yerine, küresel sıcaklığı düşürmenin yollarına çözüm için bilim insanlarının uzmanlığına başvurması gerektiğini söyleyen Thunberg, “Bu bizle ilgili değil. Bu gençlerin aktivizmi ile ilgili değil. Bizi duymanızı istemiyoruz. Bilime kulak verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

16 yaşındaki aktivist, Atlas Okyanusu'nu güneş enerjisiyle çalışan yelkenliyle ile geçerek 28 Ağustos'ta New York'a gitmişti. 

Bu cuma yapılacak 'Küresel İklim Grevi' öncesi Washington'daki eylemlere ve lobi çalışmalarına katılan Thunberg, gelecek hafta New York'ta yapıalcak Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde de bir konuşma yapacak.

Bu cuma yapılacak 'Küresel İklim Grevi' için ise aralarında Türkiye'nin de olduğu 139 ülkede 4 binden fazla etkinlik planlanıyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU