Selvi: Erdoğan kutuplaştırıcı tarzı benimserdi, kucaklayıcı tarza yöneliyor

Hürriyet yazarı: Kucaklayıcı siyasetin harcı anaların yüreği olabilir

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasette kutuplaştırıcı bir tarz tercih ettiğini söylerken bunun kısa zaman öncesinde değişmeye başladığını yazdı.

Selvi “Kabineden önce Erdoğan’ın siyaset tarzı değişiyor” başlıklı yazısında Erdoğan’ın tavrındaki değişikliğin yeni seçim sistemi olduğunu söyledi:

En fazla oyu alanın seçim kazandığı parlamenter sistemde seçim kazanmaya yetiyordu. Ancak ittifak sisteminin getirildiği başkanlık sisteminde kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı sistem ön plana çıktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın tavrındaki değişikliklerin küçük işaretleri olduğunu söyleyen Selvi, şöyle devam etti:

CHP’li belediye başkanlarıyla yapılan toplantı bunun başlangıcıydı. CHP’li bir belediye başkanı, “Bakanlar Kurulu üyelerini karşımıza dizdi. Başkanların ne sorunu varsa not alacaksınız, çözeceksiniz dedi. Başka ne bekleriz” demişti. Erdoğan’ın iktidar, muhalefet ayrımı yapmadan tüm belediye başkanlarını davet etmesi kamuoyu tarafından da olumlu karşılandı. Erdoğan bir adım daha attı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Karamollaoğlu “Ucu açık bir görüşmeydi. İki saat konuştuk. Üç saat de sürebilirdi” dedi. Erdoğan’ın daha önceki görüşmelerinden farklı bulduğunu söyledi. 30 Ağustos resepsiyonunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile sohbeti de bu zincire eklemek gerekiyor.

Hürriyet yazarı ayrıca köşesinde “Kucaklaşma siyasetinin yeni bir parçası olarak Diyarbakır anneleri ile cumartesi anneleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya getirilir mi? Kucaklayıcı siyasetin harcı anaların yüreği olabilir” önerisinde bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU