Şort giyen kadına minibüste saldıran Ercan Kızıltateş'e 21 ay hapis cezası

İstanbul'da iki yıl önce minibüste yolculuk yaparken "şort giydiği" gerekçesiyle Ercan Kızılateş'in saldırısına uğrayan Asena Melisa Sağlam'ın davası sonuçlandı. Bugün görülen duruşmada hakaret cezası da alan Kızıltateş toplamda 21 ay cezaevinde kalacak

Asena Melis Sağlam / Fotoğraf: Twitter

Haziran 2017'de İstanbul Pendik - Aydos minibüs hattında yolculuk yaparken, "Ramazan'da şort giydiği" gerekçesiyle saldıraya uğrayan Asena Melisa Sağlam'ın, İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davası sonuçlandı.

Bugün görülen duruşmada, sanık Ercan Kızıltateş'e, Sağlam’a toplu taşıma aracında 'edepsiz ve hayasız' dediği için 5 ay 25 gün hapis cezası verildi. 

Böylece Kızılateş önceki dosyasıyla birlikte toplam 45 ay ceza almış oldu. Kızılateş toplamda 21 ay cezaevinde kalacak.

Independent Türkçe'ye konuşan Sağlam'ın avukatı Nazmi Tırlı, sanık hakkında 'cinsel saldırıdan' 1 yıl 8 ay, 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasın engelleme' suçundan da 1 yıl 8 ay kesinleşmiş ceza olduğunu vurguladı.

Tırlı sanığın toplamda 21 ay cezaevinde kalacağını belirtti.


'Sessiz kalmamalıyız'

Mahkeme çıkışında konuşan Asena Melisa Sağlam, şu ifadeleri kullandı:

2 yıl önce başıma gelen üzücü olay, bugün yüzümün gülümsemesine sebep oldu. Şunu gördüm, bir şeyin peşini bırakmazsak, gidersek, her ne kadar geç olursa olsun, bize olumlu bir şekilde dönüyor. Bu yüzden sessiz kalmamalıyız.

Nasıl ki olumsuz olaylar gündeme bu kadar getiriliyor, seslendiriliyorsa, bu tür olayların da seslendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz susmadıkça, onlar susacak.

Nasıl biz sustukça onlar bu eylemleri yapmaya devam ediyorsa, biz susmadıkça da onlar bu eylemleri yapmaktan çekinecekler. En azından bu şekilde inanmak istiyorum.

İçime bu inancın dolmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum


Sağlam, karara dair Twitter hesabından da paylaşımda bulunarak kendisine destek olanlara teşekkür etti.
 


Ne olmuştu? 

Üniversite öğrencisi Melisa Sağlam, Ramazan'a denk gelen 14 Haziran 2017 günü bindiği Pendik-Aydos minibüsünde saldırıya uğramıştı.

Sanık Kızıltateş, "şort giydiği" için Sağlam'a önce tokat atmış, ardından genç kadını iterek olay yerinden uzaklaşmıştı. 

O anlar minibüste bulunan kamera tarafından kaydedilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU