Başörtülü öğrencinin darp edilmesi davasında karar açıklandı

İstanbul Maltepe’de lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit'e başörtüsü nedeniyle şiddet uygulandığı gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı. Minibüste genç kızı darp eden sanık, 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı 

Sanık Ayhan Almila Kursar, “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” ve “hakaret” suçlarından 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile 3 bin 880 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 

 

 

KADEM'den destek

KADEM üyesi bir grup da duruşmayı izlemek üzere Anadolu Adalet Sarayı’na gitti.

Grup üyeleri, duruşma öncesinde “Fatma Dilara Aslıhan İçin Adalet” yazılı pankart açarak genç kıza destek verdi.

 

Minibüs şoföründen tanık ifadesi

Geçtiğimiz Şubat ayında, 16 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, bindiği bir minibüste, başörtüsü sebebiyle sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle dava açmıştı.

 

 

Yiğit, Kursar’ın, başörtüsü nedeniyle kendisine saldırdığını söylemiş, Almila Kursar ise psikolojik tedavi gördüğünü ve olay günü yaşananları net bir şekilde hatırlayamadığını söyleyerek kendisini savunmuştu. 

Olay tarihinde Pendik- Kadıköy hattındaki minibüsün şoförlüğünü yapan Mehmet Fatih Boğa da duruşmada tanık olarak ifade vermişti. Boğa, “Fatma Dilara kardeşimiz, yanında oturan hocayla sohbet ediyor ve fizik okumak istediğini söylüyordu. Fizik kelimesini duyan sanık, Fatma Dilara’nın başörtüsüne sarıldı” şeklinde konuşmuştu. 

DAHA FAZLA HABER OKU