Hamaney: İsrail'i vuran füzelerin sayısı ‘ikincil bir mesele’

Rampage füzesi İran'ın Natanz nükleer tesisi savunmasını hedef aldı

İran Dini Lideri Ali Hamaney, İran Silahlı Kuvvetleri’nin askeri liderleriyle yaptığı görüşme sırasında / Fotoğraf: Hamaney'in resmi internet sitesi

İran Dini Lideri Ali Hamaney, ülkesinin İsrail'e yönelik saldırısında füzelerin sayısı ve hedefleri vurmasının ‘düşmanların odak noktası’ olduğunu söyleyerek, bu konuyu ‘ikincil ve tali bir mesele’ olarak niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamaney, İran Silahlı Kuvvetleri’nin komutanlarına yaptığı konuşmada “Asıl mesele İran halkının ve silahlı kuvvetlerinin iradesinin gücünü uluslararası arenada kanıtlamaktır ve karşı tarafın üzülmesinin nedeni de budur” dedi. Hamaney, mücadeleye devam edilmesini ve ‘düşmanlara ve onların düşmanca eylemlerine karşı yenilik ve teknolojiye dayanarak hareket edilmesini’ tavsiye etti.

Bu, İran'ın Şam'daki konsolosluğunun bombalanmasına karşılık olarak ülkesinin İsrail'e 300'den fazla füze ve insansız hava aracıyla (İHA) başlattığı saldırıya ilişkin İran Dini Lideri’nden gelen ilk yorum oldu.

İranlı yetkililer Cuma günü İsfahan'da üç küçük İHA’yla düzenlenen bir saldırıyı engellediklerini açıklarken, İsrail medyası bir İsrail savaş uçağından atılan füzenin İran Hava Kuvvetleri'nin ülkenin merkezindeki Natanz nükleer tesisini korumakla görevli sekizinci hava jet üssündeki S-300 radar sistemine isabet ettiğini bildirdi.

Tahran konuyu küçümsedi ve misilleme yapma niyetinde olmadığını söyledi. Bu yanıtın bölgesel bir savaştan kaçınmak için verildiği anlaşılıyor.

Şarku’l Avsat’ın KAN 11 kanalından aktardığına göre kullanılan füzenin 150 kilogram ağırlığında ve 145 kilometre menzilli savaş başlığı taşıyan bir Rampage olduğu ve bir F-35 savaş uçağından fırlatılmasının planlandığı bildirildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU