Rusya: Amerika'nın “Ukrayna'yı kullanarak” bize karşı yürüttüğü savaş Vietnam tarzı bir aşağılamayla sonuçlanacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, “Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Başkan Joe Biden'in imajını bozmadan, en azından kasım ayındaki ABD seçimlerine kadar dayanmasını sağlamaya çalıştığını” ileri sürdü

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova / Fotograf: Reuters

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, dün yaptığı açıklamada, ABD milletvekillerinin Ukrayna'yı desteklemek için ek 60,84 milyar dolar tahsis etme onayının, Rusya'ya karşı Vietnam ve Afganistan'da olduğu gibi Washington'un "aşağılanmasıyla" sonuçlanacak "daha derin" bir hibrit savaş yürüttüğünü gösterdiğini söyledi.

Rus ve Amerikalı diplomatlara göre Başkan Vladimir Putin'in 2022'de Ukrayna'yı işgali, 1962'deki Küba füze krizinden beri Rusya ile Batı arasındaki ilişkilerde en kötü krize yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Temsilciler Meclisi cumartesi günü, iki partinin de geniş desteğiyle Ukrayna, İsrail ve Tayvan için 95 milyar dolarlık yeni bir yardım paketine ilişkin yasa tasarısını onayladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ABD'nin Ukrayna'dan "son Ukraynalıya kadar savaşmasını" ve Rusya'nın egemen topraklarına ve sivillere saldırılar düzenlemesini istediğinin açık olduğunu söyledi.

Reuters’ın haberine göre Zaharova, "Washington'ın Rusya'ya karşı hibrit savaşa daha derin katılımının, Vietnam ve Afganistan gibi ABD için de sefil ve aşağılayıcı bir başarısızlığa dönüşeceğini" belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Beyaz Saray'ın "Kiev'in zafer kazanması üzerine bahse girmediğini, ancak Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Başkan Joe Biden'in imajını bozmadan, en azından kasım ayındaki ABD seçimlerine kadar dayanmasını sağlamaya çalıştığını" vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU