Mehmet Öcalan: Abdullah Öcalan’a verilen 3 aylık cezanın adı disiplin değil, tecrittir

İmralı Cezaevi’nde yatan PKK lideri Abdullah Öcalan’a 3 aylık disiplin cezası verildiği iddia edildi. Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, disiplin cezasına ‘Bunun adı tecrittir’ diye tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde yatan PKK lideri Abdullah Öcalan’a 3 aylık disiplin cezası verildiği iddia edildi. Mezopotamya Ajansı’na konuşan Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, cezanın gerekçesinin belirtilmediğini söyledi.

‘5 yılda 4 görüşme yapabildik’

“Bu 3 aylık cezanın adı disiplin değil tecrittir” diyen Mehmet Öcalan, ağabeyiyle en son 12 Ağustos’ta Kurban Bayramı dolayısıyla görüştüğünü söyledi. Mehmet Öcalan şunları söyledi:

Biz son yıllarda 4 kere görüşme gerçekleştirebildik. Ben devlete adalet ve hukuku soruyorum, 2015 ten beri 2 haftada bir gün görüşme hakkımız var. 5 yılda sadece 4 kez görüşme gerçekleştirebildik. Madem bu disiplin cezası verilmiş, bunun gerekçesi nedir? Bunun gerekçesini bilmiyoruz. Bizim hak, hukukumuz 5 yıldır nereye gitti? Devlet bizim hak ve hukukumuzu korumalı ve yerine getirmelidir. Avukatlar da görüşme yapabildiler. Biz de toplam 4 kere görüşme yapabildik, bu da bizim yasal ve demokratik hakkımızdır. Devletin özel olarak bize verdiği bir hak yok.  Madem bu ülkenin vatandaşıysak 5 yıllık demokratik yasal hakkımız bize verilmelidir.

8 yıl sonra avukatlarıyla görüşmüştü

2011’den beri avukatları ile görüştürülmeyen Abdullah Öcalan’a 8 yılın ardından görüşme izni verilmişti. Öcalan, 2 ve 22 Mayıs’ta avukatlarıyla görüşmüştü. Öcalan’ın, 7 Ağustos’ta da avukatları ve kardeşi Mehmet Öcalan’la görüşmesine izin verilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU