İsrail, ‘Refah operasyonu’ hazırlıkları kapsamında Gazze Şeridi'ndeki insani yardım bölgesini 1 milyon yerinden edilmiş insanı barındıracak şekilde genişletiyor

İnsani yardım bölgesi el-Mevasi'den güneye, kıyı şeridi boyunca Nuseyrat bölgesinin eteklerine kadar uzanacak

İsrail'in dün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik bombardımanı sırasında binaların üzerinden dumanlar yükseliyor / Fotoğraf: AFP

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümeti, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik kara operasyonu hazırlıklarının bir parçası olarak Gazze Şeridi'ndeki insani yardım bölgesini genişletmek için çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Yayın Kurumu bugün hükümetteki kaynakların ‘İsrail, Gazze Şeridi'ndeki insani yardım bölgesini genişletecek ve bu bölge el-Mevasi'dekinden çok daha büyük olacak’ ifadelerini aktardı.

İsrail Yayın Kurumu ayrıca, insani yardım bölgesinin genişletilmesinin yerinden edilmiş insanların gidebileceği daha fazla alan yaratılması anlamına geldiğini kaydetti.

Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası Haber Ajansı'ndan (AWP) aktardığı habere göre, söz konusu insani yardım bölgesi el-Mevasi'den güneye, kıyı şeridi boyunca Nuseyrat bölgesinin eteklerine kadar uzanacak ve bu bölgede bir milyon yerinden edilmiş insan barınacak. Ayrıca bu bölgede faaliyet gösteren daimî hastanelere ek olarak beş sahra hastanesi kurulacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU