Taylor Swift'in yeni videosu 35 yıl sonra meşhur filmin yıldızlarını buluşturdu

Oscar adayı film gişede fırtınalar estirmişti

Swift'in yeni videosu bir günde 20 milyondan fazla izlendi (YouTube)

Ünlü aktör Ethan Hawke, Ölü Ozanlar Derneği'ndeki (Dead Poets Society) rol arkadaşı Josh Charles'la 35 yıl sonra Taylor Swift'in yeni müzik videosunda bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

14 Grammy ödüllü Swift, 11. stüdyo albümü The Tortured Poets Department'ı yayımladı ve albümden ilk klip olan Fortnight'ı görücüye çıkardı.

Swift'in yönettiği video, sinemaseverlerin çok sevdiği Ölü Ozanlar Derneği'ne göndermeler içeriyor.

Taylor Swift'in doğduğu yıl olan 1989'da gösterime giren klasikte Robert Williams, katı yatılı okul Welton Academy'deki öğrencilerinin hayatlarını değiştiren sıradışı öğretmen Bay Keating rolündeydi.

"Bu büyük bir onur"

Hawke videoyu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.  
 


Ölü Ozanlar Derneği'ndeki Todd ve Knox'un Swift'in klibi için yeniden bir araya geldiğini duyuran oyuncu, "Bu büyük bir onur" diyerek ekledi:

Post Malone'la Fortnight şarkınızın klibinde yer alma fırsatı verdiği için Taylor Swift'e teşekkür ederiz. Carpe diem!

Fortnight'ın müzik videosunda Hawke ve Charles, Ölü Ozanlar Derneği'nde canlandırdıkları karakterlere gönderme olarak bilim insanları Dr. Anderson ve Dr. Overstreet rolünde yer alıyor. 
 


Siyah beyaz video, Swift'in akıl hastanesi gibi görünen bir yerde uyanmasıyla başlıyor. Ünlü şarkıcı daha sonra Dr. Anderson ve Dr. Overstreet'in, üzerinde deneyler yaptığı bir laboratuara bırakılıyor. 

1989'un en yüksek hasılat yapan 5. filmi

Peter Weir'in yönettiği yapım, dünya çapında 235 milyon dolar kazanarak 1989'un en yüksek hasılat yapan 5. filmi olmuştu.

Eleştirmenlerden de olumlu eleştiriler alan Ölü Ozanlar Derneği, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında Akademi Ödülü adaylıkları kazanmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, People

DAHA FAZLA HABER OKU