Emine Bulut'un adı ve son sözü Louvre Müzesi'nin piramidinde

Boşandığı eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un adı ve ölümünden önceki son sözü “Ölmek İstemiyorum”, kadın hakları savunucuları tarafından Louvre Müzesi’nin piramidine yazıldı

Fransa'da kadın hakalrı savunucuları Emine Bulut'un adını ve son sözünü Louvre Müzesi'nin piramidine yazdı / Fotoğraf: AFP

Kırıkkale’de boşandığı eşi tarafından 10 yaşındaki kızının yanında öldürülen Emine Bulut'un adı Fransa’da kadın cinayetlerini protesto eden grup tarafından Paris’teki ünlü Louvre Müzesi’nin piramidinin üzerine yazıldı.

Kadın hakları savunucuları, piramidin üzerine son zamanlarda öldürülen kadınların isimlerini yazıp, hikâyelerini kısaca anlatan afişler yapıştırdı.

Grup, Emine Bulut’un adının yanı sıra ölmeden önce söylediği “Ölmek istemiyorum” sözünü de Fransızca olarak yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eylemin başındaki Marguerite Stern, “Bu afişlerin amacı çok basit, erkekler tarafından öldürülen kadınların hikâyelerinin unutulmaması. Onların sadece birer isim veya sayı olarak hatırlanmasını istemiyoruz. Farkındalık yaratmak için bu cinayetlerin arkasındaki hikâyeleri anlatmak istedik” dedi.

18 Ağustos'ta Kırıkkale’de 43 yaşındaki Fedai Varan isimli erkek, kendisinden dört yıl önce boşanan 38 yaşındaki Emine Bulut’u bıçaklayarak öldürmüştü.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Varan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etmiş ve duruşma tarihini 9 Ekim olarak belirlemişti.

Fransa'da kadın cinayetleri 

Kadın cinayetleri oranlarının en yüksek olduğu Avrupa ülkelerinden olan Fransa’da bu yıl 100’den fazla kadın, erkekler tarafından öldürüldü.

Geçen sene resmi rakamlara göre ülkede 121 kadın öldürülmüştü.  

Fransa’da kadın hakları savunucuları geçen aydan bu yana başta başkent Paris olmak üzere, kentteki birçok mekana kadın cinayetlerini konu alan afişler asıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU