IŞİD lideri Bağdadi'den yeni mesaj: Eylemler tüm hızıyla sürmekte

Reuters'ın haberine göre IŞİD lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’nin yeni ses kaydı ortaya çıktı

Ebubekir el-Bağdadi / Fotoğraf: AFP

IŞİD'e bağlı el-Furkan dün örgütün lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen ve operasyonların devam ettiğini öne süren sesli bir mesaj yayınladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Bağdadi kayıtta, “Operasyonlar tüm hızıyla, çeşitli bölgelerde günlük olarak devam ediyor” dedi.

ABD liderliğindeki koalisyonun IŞİD’i Rakka’dan çıkartmasının ardından, Bağdadi’nin nerde olduğu tartışma konusu. Bağdadi’nin önce ölmüş olabileceği iddiaları ortaya atılmış ancak Washington bu bilgiyi teyit etmemişti. Daha sonra Nisan ayında Bağdadi’ye ait olduğu belirtilen bir ses kaydı yayınlanmıştı. Doğruluğu ispatlanırsa bu kayıt Bağdadi’nin nisan ayından bu yana tespit edilen ilk kaydı olacak.

Bağdadi'nin kayıtta Mali ve Şam dahil pek çok bölgeden bahsettiği ancak kesin tarih vermediği belirtildi.

Kayıt geçtiğimiz haftalarda yayınlanan, IŞİD'deki anlaşmazlıkların varlığından ve örgütün lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’nin sağlık durumu ile ilgili Irak medyasında çıkan haberlerin ardından geldi.

Irak haber ajansında yer alan habere göre IŞİD liderinin kuzeni Rabah Ali İbrahim Ali el-Badri, bu ayın başında Irak güçlerine yaptığı itirafta şu ifadeleri kullandı:

Bağdadi yorgunluk ve yaşlılık belirtileri gösteriyor. Sol kulağından geçirdiği cerrahi operasyon sebebiyle acı çekiyor.
 

Soufan Group'tan terör finansmanı uzmanı Colin Clarke IŞİD'le ilgili şu değerlendirmede bulundu:

Aranan şahısların görsel ve sesli mesajları bu şahısların kitlelere ulaşım vasıtaları oluyor. Bu yolla takipçileri eylemlerine devam etmelerinin adeta onayını alıyorlar. Bazı durumlarda bu mesajların kitleleri bireysel yahut grup olarak saldırılara teşvik etmeyi hedeflemesi de mümkün.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU