Bolu Belediye Başkanı'nın eşi Meral Özcan'dan eşine protesto

Meral Özcan; Gölcük Tabiat Parkı'na bungalov yapılmasını protesto edenlerin arasında yer aldı

Fotoğraf: Twitter

Bolu Belediye Meclisine giderek protesto yapan Gölcük Platformu Üyeleri, Gölcük Tabiat Parkı’ndaki 25 bungalovun kiraya verilmesini engelledi. Meclis toplantısına başkanlık yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan da protestocuların arasında yer aldı.

 Meclis toplantısı öncesinde Gölcük Tabiat Parkı’ndaki bungalov evlerin kullanımına karşı çıkan Gölcük Platformu, Bolu Belediyesi önünde protesto yaptı. Protestocular arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan da yer aldı. Meral Özcan, protesto sırasında “İlle de Bolu, İlle de Gölcük” yazılı pankart taşıdı. Belediye binası önündeki topluluk, daha sonra belediye meclis toplantısının yapılacağı salona geçti. Platform üyeleri burada ellerinde pankartlar tutarak, slogan attı.

"Bu karardan vazgeçin"

 Kürsüye çıkarak salondaki belediye meclis üyelerine seslenen Gölcük Platformu Sözcüsü Erol Perçin, “Gölcük Platformu olarak bu sürecin hukuken müdahilleri olarak, bu mahkeme süreçlerini en üst mahkemeye taşımaya devam ettik. Hukuk süreçlerini bir şekilde tüketmeye, en üst mahkemelerde yargı nazarında da karşılık beklemeye çalışıyoruz. Bizim derdimiz Bolu’muz, bizim derdimiz memleketimiz. Bizler ülkesini, memleketini karşılıksız olarak, çıkarsız olarak seven insanlarız. Koşulsuz şartsız, amasız, fakatsız, Gölcük ile ilgili bu yapılaşmanın açılması, burada konaklama imkanlarının açılması durumunu komple meclis gündeminden kaldırın. Tamamen bu karardan vazgeçmelisiniz” dedi.

Özcan: Boluspor'a destek için kiraladık

Özcan, bungalov kiralamasının, Boluspor’a destek için yapılmak istendiğini belirtek, “Bu aşamadan sonra size de özel olarak söylüyorum, Sayın Bakan Bolu Belediyesinden burayı alırsa, burada zararı görecek olan Boluspor olacak en başta. Ben bugünden uyarıyorum. Bu bungalovları Doğa Koruma ve Milli Parklar istiyor. Mili Parklar Gölcük’ü Bolu Belediyesinin elinden alacak ve toplu olarak orayı ihaleye çıkacak. Siz ve biz belki o zaman birlikte protesto edeceğiz bu kararları. Ama burada arada Boluspor kaynayacak. Biz Boluspor’un mevcut kazananının elinde kalmasını sağlamaya çalışıyoruz bu aşamada. Ama zaten onu da alacaklar diyorum” dedi. Özcan’ın sözleri üzerine Gölcük Platformu üyelerinden birisi, “İki üç topçuya transfer parası vermeye gerek yok, Gölcük daha önemli” çıkışını yaptı.

Gölcük Platformu üyelerinin talepleri doğrultusunda, Bolu Belediye Meclisinde karar alındı. Başkan Özcan, gündem maddesinin tekrar komisyona havale edilmesi için oylama başlattı. Belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle bungalov evlerinin kiralama konusu geri çekildi. Oylama sonrasında Gölcük Platformu üyeleri, alkışlarla salondan ayrıldı.

"Ben de seni protesto ediyorum"

Başkan Özcan, oylama sonrasında eylemciler arasında yer alan ve meclisi takip eden eşi Meral Özcan’a seslendi. Eşinin dünyada bir ilke imza attığını ifade eden Özcan, “Bir taraftan demokrasi açısından mutlu oldum. Yani karı – koca aynı düşünmek zorunda değil. Gerçi ben de seni protesto ediyorum, bu akşam eve geç geleceğim” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU