"Pejmürde" tartışmasının ardından İmamoğlu ve Soylu ilk defa bir arada

Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam edilişlerinin 58'inci yıl dönümünde Topkapı’daki Anıt Mezar’da düzenlenen anma törenine İmamoğlu ve Soylu da katıldı

Fotoğraf: İBB Basın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik söylediği "Başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz" sözlerin ardından iki isim ilk defa bir araya geldi.

Eski Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 58'inci yıl dönümünde Topkapı’daki Anıt Mezar’da düzenlenen törenle anıldı.

Törene katılan iki isim, ‘pejmürde’ tartışmanın ardından ilk defa bir araya gelmiş oldu.

69b90eb3-14fa-426b-b527-821b0552bf1f.jpg
Saygı duruşu ile başlayan anma programı, Beyazıt Camii Müezzini Abdullah Yılmaz’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti, sonrasında da protokol konuşmaları ile devam etti. (Fotoğraf: İBB Basın)


‘Pejmürde’ polemiği

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlıklarına kayyum atanmasının ardından bir dizi ziyaret gerçekleştirmişti.

Bu ziyaretlerden birisi de Diyarbakır Belediye Başkanlığı görevini yürütürken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Selçuk Mızraklı’ya olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu’nun bu ziyareti iktidar cephesinde eleştirilere neden olurken en sert tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan gelmişti:

Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var, ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net. Bu ülke adına, bu millet adına, sağına soluna bakmayız. Yıllardır terörden acı çeken insanlar dururken, terörist cenazelerinde yas tutan adamlara böylesine bir destek milletimizin de bizim de gönlümüzü acıtır, kimse kusura bakmasın.

Anamuhalefet cephesinden Soylu’ya tepkiler gelirken İmamoğlu sadece “Polemiklerden nemalanmıyorum” demişti.

Pejmürde, Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre iki farklı anlamda kullanılıyor. Birincisi "eski püskü, yırtık" anlamında, diğeri de "dağınık, perişan" anlamında.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU