Hande Fırat, ‘yerli oto’ eleştirilerine cevap verdi: Fotoğrafları gördük ama yayınlayamıyoruz çünkü ticari sır

Fırat, arabanın özelliklerinin lansmanda açıklanacağını söyledi

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, geçen günlerde “Yerli otoyu gördük” ifadesiyle paylaştığı mesajda yerli otoya dair önemli bir detay verilmemesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen günlerde Hürriyet’in Ankara bürosuna konuk oldu.

Demirören Grubu’na ait yayınlarda görev yapan gazetecilerin olduğu toplantının ardından Hürriyet gazetesinde Eray Görgülü imzalı bir haber çıktı.

Hande Fırat da Görgülü’nün bu haberini “Yerli otoyu gördük” ifadesiyle sosyal medya hesabından paylaştı.

Ancak Fırat’ın paylaştığı haberde ‘yerli oto’ ile ilgili detaylar yer almadı.

Fırat, başta Habertürk yazarı Fatih Altaylı olmak üzere birçok gazeteci ve sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirildi.

Bu eleştirilere bugünkü köşe yazısında cevap veren Fırat, yazısında sosyal medyada kendisi hakkında dönen ‘mavra’ya katılmak istediğini söylerken “4 kapısı var. 4 lastiği var. Direksiyonu var. SUV model. Oldu mu?” ifadesini kullandı.

Fırat, yazısında ayrıca şu satırları kaleme aldı:

Bazı bilgileri paylaşmak isterim.

- Prototipin fotoğraflarını gördük ancak o fotoğrafları alıp yayınlayamıyoruz çünkü ticari sır.

- Arabanın lansmanını konsorsiyum yapacak. Özelliklerini onlar açıklayacak.

- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Otomobil Girişim Grubu’nun aralık ayında yürüyen prototipi Türkiye’ye sunmak istediğini söyledi. Bakanın tarih vermesi nedeniyle “Daha önce de tarih verdiler, yeni tarihe niye inandınız?” diye soranlara, “Bakanın açıklamalarını yazdık, aralık ayında söylediği gerçekleşmezse sebebini sorar onu da yazarız” yanıtını veriyorum.

- Bakan bizi bir masa etrafında toplamış değil. Hürriyet Türkiye’nin en büyük haber platformu. Hürriyet Ankara haber merkezi yıllardır bakanları, siyasileri, kahvaltıya ya da yemeğe davet eder. Ankara’daki yazarlar, birim şefleri, alan muhabirleri de o yemekte olur. Herkes soru sorar, siyasiler yanıtlar. Biz davet etmeye devam edeceğiz.

Yerli otomobil ile ilgili olarak sık sık köşe yazıları kaleme alan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dün Hande Fırat'a eleştiriler yöneltmişti:

 Gördüyseniz bize de gösterin. Ortada bir fotoğraf falan yok. Hadi onu çektirmediler. Bari anlatın. Neye benzediğini, nasıl bir şey olduğunu. Gazetenin grafik servisinde bir çizim yaptırın hiç değilse. Gerek yok. Onlar gördü ya yeter. Artık rahat edebiliriz. Son derece güvenilir, tarafsız bu arkadaşlar ‘Güzel bir otomobil geliyor’ dediyse inanabiliriz. Bozacının şehadetine inandığımız gibi... Böyle bir gazeteciliğe de ancak gülebiliriz. Kahkahalarla...

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU