İmamoğlu: 75 günlük tedbirle bütçe açığı 3.5 milyar lira azaldı

İBB Başkanı: Sayın Cumhurbaşkanı ‘Bırakın bunları' demek yerine bize destek olmalı, eşlik etmeli, ‘hep beraber hesap soralım' demeli

Fotoğraf: Reuters

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 75 günlük görev süresi boyunca alınan tasarruf tedbirleri sayesinde 10.5 milyar liralık bütçe açığının 7 milyar liraya indiğini söyledi.

Sözcü gazetesi yazarlarına konuşan Ekrem İmamoğlu, göreve geldikten sonra “sık tatile çıktı” eleştirilerine çok güvendiği bir ekibinin olduğunu söyleyerek cevap verirken şunları ifade etti:

Çalışma prensiplerimi insanlar biliyor. Mesai mevhumum yoktur. Çocuklarımı görmek hakkım. Çocuklarını görmeyenlerde hata arasınlar.

İstanbul gibi bir şehre iki aylık sürede hâkim olamayacağını vurgulayan İBB başkanı, “İnsanlar beni sanki 31 Mart'tan beri çalışıyormuşum gibi görüyor. İstanbul'un Gayrimenkul envanteri, mali envanter, araç ve personel envanteri yok. İstanbul'un tüm envanterini halka göstereceğiz” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“50 milyon liralık tasarrufla süt bedelini çıkardık”

Yenikapı’da belediyenin önceki yönetiminin kullandığı ifade edilen araçları sergileyen CHP’li başkan, israfın gözler önüne serildiği görüşünü dile getirirken şu ifadeleri kullandı:

İnsanlar israfı böyle anlamıştır. 50 milyon liralık yıllık tasarrufu beğenmeyenlere söylüyorum. Bu tasarrufla bir yıl içinde İstanbul'un çocuklarına vereceğimiz sütün bedelini çıkarmış olduk. Başka bir örnek, sadece tek bir kıyafet ihalesinde aynı iş elbisesi, aynı kalite, daha fazla sayıda ve geçen yılın yarısı fiyat ortaya çıktı. Başka ihalelerle de ayrıca 50 milyon liradan fazla tasarruf ettik.  Hem tasarruf edip israfı bitireceğiz, hem yapanları soruşturacağız.

“Cumhurbaşkanı teşekkür etmeli”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirileri hatırlatılan İmamoğlu, şunları söyledi:

Bu ekonomik krizde, bizim israfı engelleyerek, tasarruf ederek İstanbul bütçesine eklediğimiz her kuruştan, ilk Sayın Cumhurbaşkanı memnun olmalı. 10.5 milyar TL'lik bütçe açığı 75 günlük tedbirle 7 milyara indi. 3,5 milyar TL tasarruf ettik. Bunları açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Bırakın bunları' demek yerine bize destek olmalı, eşlik etmeli, ‘hep beraber hesap soralım' demeli. Merkezi hükümetin sırtından yük alıyoruz. Bu Türkiye'de başka bir dönemi başlatıyor.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU