CHP'nin İBB Meclisi sözcüsü: Araç meselesi kapanmadı, yeni başlıyoruz

Tarık Balyalı: Birkaç ayda 1.8 milyar liralık tasarruf edeceğiz

Fotoğraf: İBB Basın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önceki dönemde kiralanan araçları Yenikapı’da bir süre sergilemesinin ardından CHP cephesinden yeni bir açıklama geldi.

CHP’nin İBB Sözcüsü Tarık Balyalı, araçların çok ciddi maliyetleri olduğunu söylerken “Başkanlığımız, teftiş kurulu vasıtasıyla çalışma yapıyor. Eldeki bilgilerle belgeler karşılaştırılıyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısa bir süre sonra kamuoyu ile elde ettikleri bilgileri paylaşacaklarını bildiren Balyalı, “Belediye içinde, bu araçları kullanmaması gerekenlerin olduğunu düşünüyorum. Yine belediye dışına da araçlar verilmiş” diye konuştu.

CHP’li sözcü, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada ayrıca ellerindeki bilgiler ile belediyenin belgeleri arasında ciddi farklılıklar olduğunu vurgularken şunları söyledi:

Teftiş kurulu yaptığı çalışma sırasında bu uyumsuzluğu araştırıyor. Bu da bence yakın bir süreçte ortaya çıkacak. Araçlar meselesi kapanmış değil, bence araçlar meselesine daha yeni başlıyoruz, Süreç yeni başlıyor, çünkü yeni bulgular ortaya çıkacaktır. Birkaç ayda 1.8 milyar liralık tasarruf yapacağız. Bu önemli bir sayı.

İmamoğlu, seçilmeden önce İBB'de 'israf' olarak nitelediği araçları Yenikapı'da sergileyeceğini duyurmuştu. Söz konusu araçlar geçen haftalarda Yenikapı'da sergilenmeye başlanmış, iktidar cephesinden tepki gelirken CHP araçları "Şatafat" olarak nitelemişti.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU