Alparslan Kuytul'un yargılandığı dava sürüyor

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul'un "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davaya Adana'da devam edildi

Duruşma Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bir başka dava kapsamında tutuklu olan Kuytul Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS aracılığıyla bağlantı kurulamadığı için duruşmaya katılamadı.

Kuytul ile birlikte yargılanan vakıf görevlileri Mahfuz Ç. ve Gökhan Y. duruşmada terör örgütü propagandası yapmadıklarını, FETÖ/PDY ile bir ilgilerinin olmadığını savundular.

Sanık avukatlarının talebi üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün davaya müdahil olması reddedildi.

 

 

Sanık Kuytul’un "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme ve silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" iddiasıyla 20, Gökhan Y. ve Mahfuz Ç.’nin ise "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla 5'er yıl hapisleri isteniyor.

Mahkeme, terör kapsamına girmeyen diğer suçlamalar yönünden görevsizlik kararı verip Kuytul, Gökhan Y. ve Mahfuz Ç. ile diğer 42 kişi hakkındaki dava dosyasını Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etmişti.

Dosya daha sonra gönderildiği Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan incelemenin ardından kabul edilerek, farklı bir dava daha açılmıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU