Ünlü oyuncu yeni filmi için tanınmaz hale geldi

Jessie Buckley, The Bride'da Frankenstein'ın partnerini oynuyor

(Instagram/@mgyllenhaal)

Maggie Gyllenhaal, yakında vizyona girecek filmi The Bride'da (Gelin) Frankenstein'ın canavarı rolündeki Christian Bale'in ilk fotoğrafını paylaştı.

2021 yapımı Karanlık Kız'ın (The Lost Daughter) ardından Gyllenhaal'un yönetmenliğini üstlendiği ikinci uzun metraj filmi, James Whale'in 1935 tarihli korku klasiği Frankenstein'ın Gelini'nden (Bride of Frankenstein) esinleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin konusu, 1930'ların Chicago'sunda kendine bir eş yaratmak için Dr. Euphronius'a gidip ondan yardım isteyen "yalnız bir Frankenstein"ı anlatıyor. İkili öldürülmüş genç bir kadını yeniden canlandırıyor ve Gelin doğuyor. Gelin, her ikisinin de amaçladığının ötesinde bir şeye dönüşüyor; tutkulu bir aşkı, polisin dikkatini, çılgın ve radikal bir toplumsal hareketi ateşliyor.

Jessie Buckley'nin filme adını veren gelini canlandırdığı yapımda Penélope Cruz, Peter Sarsgaard ve Annette Bening de başrolde yer alıyor.

Buckley ve Bale'in filmden ilk fotoğraflarını 4 Nisan Perşembe günü Instagram'da paylaşan Gyllenhaal şöyle yazdı:

Gelin ve Frank'le tanışın.

Gyllenhaal'un kardeşi aktör Jake Gyllenhaal'da filmi desteklemek için gönderiyi yeniden paylaşıp sadece "The Bride!" yazdı.
 


Bir başka Instagram hikayesinde Jake, kız kardeşinin kendisini "çok uzun zaman önce gölgede bıraktığını" söyledi.

The Bride, Maggie Gyllenhaal ve Bale'in birlikte çalıştığı ikinci proje oluyor ancak Gyllenhaal, Amerikan Sapığı'nın (American Psycho) yıldızını ilk kez yönetiyor. İkili Christopher Nolan'ın Kara Şövalye (The Dark Knight) serisinde birlikte rol almıştı: Bale, Batman'i yani Bruce Wayne'i canlandırırken, Gyllenhaal 2008 yapımı ikinci film Kara Şövalye Yükseliyor'da (The Dark Knight Rises) Katie Holmes'un yerini alarak Wayne'in aşık olduğu Rachel Dawes'e hayat vermişti.

Gyllenhaal'ın eşi Sarsgaard filmde Frankenstein'ın canavarının (Bale) peşindeki dedektifi canlandırıyor. Yakın zamanda The Independent'a verdiği röportajda aktör şöyle söylemişti:

Bu büyük, romantik hatta son derece romantik, çılgın, punk bir canavar filmi! Bence enerji verici olacak! Delidolu bir film! İzleyiciler bunun Maggie'nin ikinci filmi olmasına çok şaşıracak. Karanlık Kız'a hiç ama hiç benzemiyor.

Sarsgaard sözlerine şöyle devam etmişti:

Artık beni filmlerinde oynatacak kendi yönetmenim var. Her zaman biriyle tekrar tekrar çalışmak, bu ilişkiyi daha derin ve daha ilginç hale getirmek istemişimdir. Sanırım aynı yönetmenle hiç birden fazla kez çalışmadım. Bir tek eşimle çalıştım!

Evde oldukları zamanlarda Sarsgaard ve Gyllenhaal iş konuşmuyor. Sarsgaard röportajında "Nisan başında The Bride'ı çekimlerine başlıyoruz" demişti.

Maggie'nin filmdeki diğer oyunculardan bazılarıyla konuştuğunu biliyorum ama biz neredeyse hiçbir şey konuşmadık. Benim çalışma tarzımın bu olmadığını biliyor. Ben senaryoyu çok okurum. Sonra da içinde olmayan her şey hakkında hayaller kurarım.

The Bride, 3 Ekim 2025'te sinemalarda gösterime girecek.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU