The Incredible Hulk'ın yıldızı Mark Ruffalo kendisini süper kahramana benzeten Boris Johnson'a meydan okudu

Oyuncu "Boris Johnson'ın unuttuğu bir şey var: Hulk yalnızca herkesin iyiliği için savaşıyordu" dedi

Mark Ruffalo, Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın Hulk karakteri hakkındaki fikirlerine karşı çıktı (Reuters) 

Marvel'ın son filmlerinde The Incredible Hulk'ı canlandıran aktör Mark Ruffalo, Britanya başbakanının kendisini ve ülkeyi çizgi roman karakteriyle karşılaştırmasından sonra Boris Johnson'a meydan okudu.

Pazar günü The Mail'e konuşan Johnson, müzakerelerin sonuç vermemesi durumunda Brexit’i erteleme emrini veren Avam Kamarası mevzuatını görmezden gelme sözü verdi. Johnson “Hulk, kelepçeler ne kadar sıkı olursa olsun her zaman bunlardan kurtulur ve bu bizim ülkemiz için de geçerli. 31 Ekim’de gideceğiz ve bunu halledeceğiz” dedi.

Johnson açıklamasına, kendinden kahraman olarak bahsediyor gibi gözükmesine yol açan "Hulk ne kadar kızarsa o kadar güçleniyor" sözleriyle devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Marvel filmlerinde Hulk'ı canlandıran Ruffalo, başbakanın Stan Lee ve Jack Kirby'nin yarattığı bu karakter hakkındaki görüşlerine karşı çıktı.

Ruffalo, Hulk'ın içinde bulunduğu topluma bağlı olduğunu söyledi.

Attığı tweette "Boris Johnson, Hulk'ın yalnızca herkesin iyiliği için savaştığını unutuyor" diyen Ruffalo sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öfkeli ve güçlü dediği şey aynı zamanda yoğun ve yıkıcı olabilir. Hulk en iyi birlik ve takım olduğunda çalışır, tek başına kaldığındaysa bir felakettir. Ayrıca... yanında her zaman bilim ve mantık için Dr. Banner bulunur.

Johnson'ın süper kahraman karşılaştırmasını, Sky News'a konuşan Brexit Bakanı Stephen Barclay "Hulk bir kazanandı ve son derece popülerdi" diyerek savundu.

Diğer yandan başbakanın, Bruce Banner'ın alter egosunu benzetme olarak kullanma kararı da ayrıca eleştirilere maruz kaldı.  

Avrupa Parlamentosu Brexit Koordinatörü Guy Verhofstadt da şunları söyledi:

Hulk karşılaştırması Trump standartlarına göre bile çocuksu kalıyor. AB'nin bundan korkması gerekiyor mu? İngiliz halkı bundan etkilendi mi? Yoksa bu hiçbir şeyden korkmuyormuş gibi davranan Boris Johnson mı?

İşçi Partili parlamenter Jess Phillips de ifadenin "çocuklarının kullanacağı türden" olduğunu söyleyerek, onların "Hulk hakkında bu kadar bariz hatalar yapmayacağını, (çünkü) onları iyi yetiştirdiğini" sözlerine ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU