Kolombiya’da bir evin üzerine uçak düştü, 7 kişi hayatını kaybetti

Kolombiya’da bir evin çatısına uçak düştü. Küçük uçakta bulunan 7 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Uçağın düştüğü evdeki bir çocuğun da yaralandığı iddia edildi

Fotoğraf: AFP

Kolombiya’da 270.000 nüfuslu bir şehir olan Popayan’dan Lopez de Micay’a gitmek için  Guillermo Leon Valencia Havaalanı’ndan kalkan küçük uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

2’si mürettebat 9 kişinin bulunduğu PA31 model uçak Popayan şehrinin La Isla semtinde bir evin üzerine çakıldı. Uçakta bulunan 7 kişi hayatını kaybederken 2 kişi ise yaralı olarak kurtuldu.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque kazayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu pazar günü Popayan'da birkaç aileyi acı içinde bırakan uçak kazasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Yetkililer nedenleri belirlemek için çalışıyorlar. Hükümetimiz mağdurlara yardımdan etmekten sorumlu. Toplumla dayanışma içindeyiz“ dedi.

AFP haber ajansı, bölgenin itfaiye komutanı Juan Carlos Ganan’a dayandırdığı haberinde, uçağın düştüğü evdeki küçük bir çocuğun yaralandığını ileri sürdü.

Kolombiya Özel Sivil Havacılık İdari Birimi (Aerocivil)  kazanın nedeninin yapılan araştırmadan sonra ortaya çıkacağını söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU