Akit yazarı Karahasanoğlu: Cumartesi Anneleri’nin çocuklarını canlı bulma ihtimali sıfır, Diyarbakır Anneleri’ne destek vermeliler

Ali Karahasanoğlu: Cumartesi annelerinin talebi mi daha acil, Diyarbakır annelerinin talebi mi daha acil?

Kolaj: Independent Türkçe

Akit Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, 1990'lı yılların başında gözaltında kaybolan ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarını arayan Cumartesi Anneleri’nin “yakınlarını canlı bulma ihtimallerinin sıfır” olduğunu söylerken “Bu tablo karşısında, ‘Cumartesi anneleri’nin dahi koşup, Diyarbakır’daki annelere destek vermeleri gerekmez mi? Gerekir” yorumunu yaptı.

Bugünkü "Cumartesi anneleri mi dağa kaçırılan çocukların anneleri mi?” başlıklı yazısına “Kimseyi, kimse ile karşılaştırmaya niyetim yok. Bir ‘anne’nin karşısına, bir başka ‘anne’yi koyma niyetim yok” ifadeleriyle başlayan Karahasanoğlu, şunları yazdı:

Üzerinden ortalama 25 yıl geçmiş kayıplar sözkonusu olduğuna göre, o çocukları diri bulma ihtimali var mı?

Pek mümkün değil..

Ölüsünü de bulup, annelere “Şuraya gömelim, en azından mezarını bilirsin” dememiz gerekir mi? Gerekir.

Peki, Diyarbakır’da HDP il başkanlığı önünde bekleyen anneler ne istiyorlar?

Daha birkaç yıl önce. Hatta bazıları birkaç ay önce dağa kaçırılan çocuklarını istiyorlar.

O çocukların canlı bulunma ihtimali var mı?

Var. Hem de büyük ihtimal.

O zaman?

Cumartesi annelerinin talebi mi daha acil, Diyarbakır annelerinin talebi mi daha acil? Hangisinin talebi olumlu neticelenmeye daha uygun?

Birisinde kayıpları canlı bulma ihtimali nerede ise sıfır. Diğerinde canlı bulma ihtimali nerede ise % 100.

Bu tablo karşısında, “Cumartesi anneleri”nin dahi koşup, Diyarbakır’daki annelere destek vermeleri gerekmez mi? Gerekir.


Karahasanoğlu, Cumartesi Anneleri’nin 20 yılı aşkın süredir Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirdiği eylemlere katılan CHP’li milletvekilleri için de şu satırları kaleme aldı:

Derdinizin, “kaybolan çocukları” bulmak olmadığını da, Diyarbakır annelerine destek vermemekle ispatlıyorsunuz..

Şunu da kabul ederim. “Ben, Cumartesi annelerinin eylemine gitmek istiyorum” dersiniz..

“Var, git” deriz.. “Niyetini, samimiyetsizliğini gösterdin” deriz.. Destek vermeyiz, normal bir tavır olarak yorumlamayız ama..

Ölümüne size karşı da çıkmayız..

Ama sizler..

Cumartesi anneleri için gösteriye gidip, 25 yıl önce kendi koalisyon ortaklığınız döneminde kaybolan insanlar üzerinden, bugünkü iktidarı suçlarken..

Diyarbakır’da, çocukları dağa kaçırılan annelerin eylemleri için, “Köpürtülüyor. Devlet organize ediyor, kayyım atamalarını gözlerden kaçırmak için devletin bir operasyonu” derseniz.

Ben size.. “Alçaksınız” derim Ahlaksızsınız” derim. “Namussuzsunuz” derim.. “Teröristsiniz” derim..

Ulan öküzler..

Velev ki devletin böyle bir niyeti olsun..

O annelerin çocukları dağa kaçırılmış mı?

Kaçırılmış.

Anneler, çocuklarının dönmesi için eylem yapıyorlar mı? Yapıyorlar..

Bu eylemin arkasında devlet olsa ne olur..

Olmasa ne olur?

Tanal’dan yanıt: Sınıf arkadaşıydık, kendini aslan sanan kedi

Karahasanoğlu’nun yazısında tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

Akit’in sahibinin kardeşi Ali İhsan Karahasanoğlu, bozuk plak gibi Mahmut Tanal isminde takılı kaldı. TV’de, köşesinde, ilgili ilgisiz her tartışmada, her fırsatta benden bahsetmeye devam ediyor. Ciddiye alınmayınca bu sefer hakaret etmiş.

Bilmeyenler için yazayım: Bu arkadaşla hukuk fakültesindeyken aynı sınıftaydık. Asosyal, içine kapanık, köşeye sinip oturan, doğru bildiğini dile getiremeyen birisiydi. O halini görünce kendisine acırdık.

Bizim gölgesinden korkan Ali İhsan, şimdilerde ise kendini aslan sanan kedi gibi ses çıkarıyor. Bunu fakültedeki ezikliğin getirdiği bir rahatsızlık olarak görüyorum. Kendini gösterme çabasında.

Fakültede imrendiği Mahmut Tanal’a, çarpıtmalarla zarar verebileceğini düşünüyor.


Diyarbakır'daki eylem

Yaklaşık 2 haftadır bir grup aile Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde PKK'ya katılan çocuklarının geri getirilmesi talebiyle eylem başlatmıştı. Dün eyleme katılan aile sayısı 33'e yükselmişti.


Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU