Erdoğan: Sonuçlar irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor, özeleştirimizi yapacağız

“Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırdı”

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçları sonrası açıklamalarda bulundu.

Partisinin genel merkezinde balkon konuşması yapan Erdoğan, “Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. 31 Mart seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırdı. Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir. 85 milyonun tamamıdır. Seçimde kazanan adaylardan önce milletimiz olmuştur. Uğruna ağı bedeller ödediğimiz demokrasimiz olmuştur. Sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır” dedi.

“Umduğumuz sonucu alamadık”

“Sonuçların şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diyen Erdoğan, “Ben sizlere inanıyorum ve bu yolda kazanarak devam edeceğiz. 14-28 Mayıs seçimlerinden 9 ay sonra yerel seçimde umduğumuz sonucu alamadık. Bu seçim sınavına da yoğun hazırlandık. AK Parti kadroları gece gündüz demeden sahadaydı. Uyum içinde, özveri ile çalıştık. Biz de son 2 aylık dönemde 52 farklı şehrimizi ziyaret ettik. Oralarda mitingler yaptık. Halkımızla bütünleştik, kucaklaştık. Her olanda bir hayır vardır” diye konuştu.

“Tüm yöneticilere şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde destekleyeceğiz” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Millet kararını vermiştir. YSK önümüzdeki günlerde kesin sonucu açıklayacaktır. Biz de partimizin organlarında 31 Mart neticelerini değerlendireceğiz, özeleştirimizi yapacağız. Sandık sonuçları bize irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Yerel bazlı bu gerilemenin nedenini masaya yatıracağız. Sorunları tespit edip gerekli müdahalelerde bulunacağız. Unutmayın; kaderin üstünde bir kader vardır. Hiçbir suretle milletimizin kararına hürmetsizlik etmeyeceğiz. Milletle inatlaşmaktan uzak duracağız. En objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak adımlarımızı atacağız.

“Ekonomik sıkıntılar ve acil meselelere daha fazla eğileceğiz”

“Mesuliyetlerimizin farkındayız” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Deprem bölgesinin ihyası, ekonomik sıkıntılar ve acil meselelere daha fazla eğileceğiz. 12. kalkınma planımızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık. Ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek popülist adımlardan uzak duracağız. Enflasyon başta olmak üzere ekonomi programımızın sonuçlarını yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız. Başarılı operasyonlarımızla bölücü örgüte ölümcül darbeyi mutlaka indireceğiz. Güney sınırlarımızın ötesinde teröristan kurulmasın izin vermeyeceğiz. FETÖ'nün son kalıntılarını temizleyeceğiz. Türkiye'nin uluslararası rolünü, anahtar konumunu güçlendirecek hamleleri devam ettireceğiz. Tüm Türkiye'ye söz veriyoruz. 85 milyonun refahını, güvenliğini artırmak için dinlenmeden koşturacağız. Bugüne kadar olduğu gibi eser ve hizmet siyasetimizle farkımız ortaya koyacağız. Gerçek belediyecilik vizyonumuzu başarıyla hayata geçireceğiz. Çok daha güçlü bir şekilde gönülleri fethetmenin yollarını arayacağız. Bugün bir kez daha durmak yok yola devam diyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU