Yeni bilimkurgudan gişede harika başlangıç: Neredeyse iki katını kazandı

Sadece ilk gününde 37 milyon dolar hasılat yaptı

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, 135 milyon dolarlık bütçeyle çekildi (Warner Bros)

90 yaşındaki bir maymun ve 69 yaşındaki bir sürüngen bu hafta sonu gişeyi domine etti. Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) gösterime girdiği hafta bomba gibi bir açılış yaptı.

Warner Bros ve Legendary'nin ortak yapımı olan film, vizyona girdiği cuma günü 37 milyon dolar hasılat elde etti. Sinemaseverleri salonlara çeken filmin başarısı hafta sonu boyunca devam etti ve bilimkurgu, Kuzey Amerika gişelerinde 75 milyon dolar kazandı.

Çin'de de fırtına gibi

3 bin 861 salonda gösterime giren Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk'un ilk hafta sonunda 45 milyon ila 55 milyon dolar hasılat elde etmesi bekleniyordu. Bilimkurgu, böylece beklentilerin neredeyse iki katını kazandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MonsterVerse serisinin 5. filminin Çin'deki açılış günü hasılatı da ön gösterimler dahil 13,7 milyon dolara ulaştı. Pek çok Hollywood filmi, tüm hafta sonu boyunca bu seviyeye bile ulaşamıyor.

Pek çok eleştirmen filmi beğenmese de izleyiciler onlarla aynı görüşü paylaşmıyor. Yeni İmparatorluk, eleştiri derleme sitesi Rotten Romatoes'daki 164 yoruma göre 100 üzerinden 55 puan alabildi. Filmin izleyici skoruysa çok daha yüksek. Binden fazla kullanıcı bilimkurgudan övgüyle bahsederek filme yüksek puanlar verdi. Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk izleyici yorumlarına göre 100 üzerinden 93 puan almayı başardı.

Yeni İmparatorluk, insanlığın yeni keşfettiği mistik yeraltı dünyasının iki devi Kong ve Godzilla'nın, hem insanlığı hem de kendilerini tehdit eden bir tehlikeye karşı birleşmesini konu alıyor.
 


Filmin başrollerinde Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle, Alex Ferns ve Fala Chen yer alıyor. 

Dune 2, 600 milyon dolar sınırını aştı

Öte yandan Warner Bros. ve Legendary'nin kutlama yapmak için tek nedeni Godzilla ve Kong değil. Denis Villeneuve imzasını taşıyan Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two) cuma günü dünya çapında gişede 600 milyon dolar sınırını aştı; ilk Dune'un dünya çapındaki gişe hasılatı 406 milyon dolardı.

Godzilla serisinin bir önceki filmi olan Japon yapımı Godzilla Minus One da 2023'ün kasımında gösterime girmiş ve eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanmıştı. Film dünya çapında 112 milyon dolar hasılat etle etmişti. 

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, Türkiye'de 5 Nisan'da gösterime girecek.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU