Netflix'in çok izlenen dizisiyle tanınıyordu: 27 yaşında hayatını kaybetti

The Boys spinoff'u Gen V'de de rol alıyordu

Chilling Adventures of Sabrina, yarı insan yarı cadı Sabrina'nın ürkütücü maceralarını konu alıyordu (Netflix)

Gen V ve Netflix'in Chilling Adventures of Sabrina gibi televizyon dizilerinde rol alan Chance Perdomo, geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti. Britanyalı aktör 27 yaşındaydı. Kazanın nerede gerçekleştiği henüz bilinmiyor. Los Angeles Polis Departmanı yetkilileri, Perdomo'nun ölümünün Los Angeles'ta gerçekleşip gerçekleşmediğini teyit etmedi.

Kazaya başka biri karışmadı

Perdomo'nun basın sözcüsü, Variety'ye yaptığı açıklamada aktörün dün yaşamını yitirdiğini doğruladı: 

Chance Perdomo'nun bir motosiklet kazası sonucu zamansızca hayatını kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle paylaşıyoruz. Yetkililer başka bir kişinin kazaya karışmadığını bildirdi. Sanata olan tutkusu ve hayata karşı doymak bilmez iştahı onu tanıyan herkes tarafından hissedildi ve sıcaklığı en sevdiği kişilerde devam edecek. Sevgili oğullarının ve kardeşlerinin yasını tutarken ailenin mahremiyet isteğine saygı gösterilmesini rica ediyoruz.

Perdomo, 4 sezondur devam eden Chilling Adventures of Sabrina'da Ambrose Spellman ve The Boys'un spinoff dizisi Gen V'deki Andre Anderson rolleriyle tanınıyordu.

"Her zaman büyüleyici ve güler yüzlü"

Gen V yapımcıları ortak bir açıklama yayımlayarak "Bunu aklımız bir türlü almıyor" dedi. Kaliforniya doğumlu oyuncunun "her zaman büyüleyici ve güler yüzlü" olduğunu belirten açıklamada Perdomo için "inanılmaz yetenekli bir sanatçı ve her şeyden öte çok nazik, sevimli bir insan" ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

Onun hakkında geçmiş zamanda yazmak bile anlamsız geliyor. Chance'in ailesi için çok üzgünüz ve arkadaşımızı ve meslektaşımızı kaybetmenin yasını tutuyoruz. Bu gece sevdiklerinize sarılın.

Hukuk okumak istemişti

Perdomo 19 Ekim 1996'da Kaliforniya'nın Los Angeles kentinde dünyaya geldi. Çocukken annesiyle birlikte Britanya'nın Hampshire bölgesindeki Southampton'a taşındı. Önceleri hukuk okumak isteyen Perdomo, bunun yerine Londra'ya taşındı ve oyunculuk eğitimi aldı. Kariyerine Londra'daki Ulusal Gençlik Tiyatrosu'nda çalışarak başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perdomo, Kiernan Shipka, Ross Lynch ve Jaz Sinclair'in de rol aldığı Chilling Adventures of Sabrina'da düzenli olarak rol almadan önce çeşitli televizyon dizilerinde ve kısa filmlerde çalıştı. 

Chilling Adventures of Sabrina'da 2018'den 2020'ye kadar 4 sezon boyunca Ambrose Spellman'ı canlandırdı. Perdomo ayrıca 2018 yapımı televizyon filmi Killed by My Debt'te Jerome Rogers rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında BAFTA adaylığı kazandı.

Amazon Prime Video dizisi Gen V'de Perdomo, Godolkin Üniversitesi'ndeki popüler bir öğrenci ve Luke'un manyetik manipülasyon yeteneklerine sahip en iyi arkadaşı Andre Anderson rolündeydi. İkinci sezonun prodüksiyonu, Perdomo'nun ölümünün ardından süresiz olarak ertelendi.

Perdomo, Josephine Langford ve Hero Fiennes Tiffin'in başrollerini paylaştığı After serisinde de rol aldı ve Landon Gibson'ı canlandırdı.


Independent Türkçe, Variety, BBC, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU