AK Parti Grup Başkanvekili Turan: Erdoğan’sız bir hiçim, onunla birlikte yürürsek kıymetimiz var

Bülent Turan: Vekillerimizin hepsi aynı kanaatte diye düşünüyorum

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, halkın AK Parti’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la olmaları için oy verdikleri görüşünü dile getirirken “Erdoğan'sız Bülent Turan Çanakkale'de bir hiçtir. Erdoğan'la birlikte yürürsek kıymetimiz var” dedi.

Turan, HaberTürk’te Kübra Par’ın sorularını yanıtladı.

AK Partili Turan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partiden istifa etmesiyle kendi içlerindeki dayanışmanın arttığını söyledi.

AK Parti’nin kuruluş felsefesinden vazgeçmediği görüşünü dile getiren Turan, Davutoğlu’na şu eleştirileri yöneltti:

Ahmet Davutoğlu şimdilerde ortak akıldan bahsediyor ama başbakanken 4 danışmanıyla tüm Türkiye’yi idare etmeye çalışıyordu. Sayın Davutoğlu'nun döneminde arkadaşlarımız Türkiye'yi yönetmeye talipti.

Turan, partisinden ayrılacak milletvekili olup olmadığına yönelik soruya şöyle yanıt verdi:

Çanakkale’de çok çalışıyorum, emek harcıyorum. Ama biliyorum ki Erdoğan’sız Bülent Turan Çanakkale’de bir hiçbir. Erdoğan'la birlikte yürürsek kıymetimiz var. AK Parti ile yürürsek kıymetimiz var. Vekillerimizin hepsi aynı kanaatte diye düşünüyorum.

Turan ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmadığını, bu görevin kendisine hediye edildiğini söyledi. Turan’a göre İmamoğlu’nun bir daha İstanbul’da kazanma şansı yok.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütürken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ahmet Türk için “Terörle ilgisi yok” diyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’a da tepki gösteren Turan şunları söyledi:

Çıkmış bir ağabeyimiz, yok Ahmet Türk’ün terörle ilgisi yokmuş. Hadi oradan yahu. Hiçbir adam ezbere gerekçelerle, uyduruk gerekçelerle görevden alınmaz.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU