Selvi: İmamoğlu’nun kırılan sandalyesi Abdullah Gül döneminde alınmış

Hürriyet yazarı: Su bardaklarıyla ilgili bir şey olursa peşinen söyleyeyim, onlar da Gül döneminden kalmaymış

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlarını ağırladığı toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kırılan sandalyesinin Abdullah Gül döneminde alındığını öne sürdü.

“Erdoğan’ın ilginç görüşmeleri ve yeni kulisler” başlıklı bir yazı kaleme alan Selvi, Erdoğan’ın bir süredir ‘farklı görüşleri’ dinlediğini ve ‘Cumhurbaşkanı’ şapkasıyla ön plana çıkmak istediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, geçen günlerde CHP’lilerin de katıldığı büyükşehir belediye başkanları toplantısına katılan bir bakanın “Cumhurbaşkanımız CHP’li belediye başkanlarıyla toplantı öncesinde bize ‘Yardımcı olacaksınız, sorunlarını çözeceksiniz’ diye talimat verdi. AK Partili başkanlara ne yapıldıysa CHP’li başkanlarla da öyle ilgilenildi” dediğini yazdı.

“CHP’li başkanlarla toplantıyı yazıp da Ekrem İmamoğlu’nun sandalyesinin kırılması olayına girmesem olur mu?” diyen Selvi, yazısına şöyle devam etti:

Ekrem İmamoğlu’nun oturduğu yerden “Çat” diye bir ses duyulmuş. İmamoğlu’nun başı hafif geriye doğru düşmüş. Tam o sırada Yılmaz Büyükerşen ile Tunç Soyer kollarından yakalayıp yere düşmesini önlemişler. Toplantıda önce şaşkınlık olmuş, sonra herkes gülmeye başlamış. Erdoğan, “Bak israf bu, kamu malı, ödeyeceksin” demiş. “Yenikapı’da sergilediğin araçlar israf değil” anlamında. İmamoğlu da az değil. O da “Efendim, illa ikinci sandalyede işi sağlama alacağız” diye karşılık vermiş.

Bir tartışma yürüyor ya, İmamoğlu’na özellikle kırık sandalye mi verildi diye. Kırılan sandalye dahil, toplantıda kullanılan sandalyeler Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde alınmış, Çankaya Köşkü’nden Külliye’ye taşınmış. Yakında su bardaklarıyla ilgili bir şey olursa da peşinen söyleyeyim, su bardakları başta olmak üzere yemek takımları da Gül döneminden kalmaymış.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU