Dilipak: Siyasetçiler yakınlarını bürokrasiye dahil etmesin; tarikat ve aşiretler devletle olan ilişkilerini gözden geçirsin

Akit yazarı: Bakanların, aile bürokrasi ve iş dünyası ile olan ilişkilerine bakın! Bakın bu işin kimseye faydası yok

Fotoğraf: Twitter

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, siyasetçilerin çocukları ve yakınlarını devlet işlerine dahil etmemesi gerektiğini söyledi. Aşiret ve tarikatlara “devletle olan ilişkilerini gözden geçirme” çağrısı yapan Dilipak,  “Hemşehricilik, çıkar grublarının siyasiler, bürokratlar ve sermaye grublarının kendi aralarında oluşturdukları oligarşik yapılar dağıtılmazsa devlet içinde bu hücreler zaman içinde kanserleşir. Bindikleri gemi batar” dedi.

Dilipak, bugünkü 'Tarih övgü ya da sövgü kitabı değildir’ başlıklı yazısında nepotizm ile tarikatları yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dilipak’ın yazısının ilgili kısımları şöyle:

Siyasette olanlar sırtlarını Hakk’a ve adalete dayasınlar. Cemaat ve belli aile ve aşiretlere, sermaye sahiplerine değil. Ve siyaset sahipleri, çocuklarını ve yakınlarını bürokrasi ve devlet işlerine dahil etmesinler. Edeceklerse onlar cam evde otursunlar ve ortaklarına dikkat etsinler.

“Bakanların ilişkilerine bakın…"

Bakın, tarikatlar ve aşiretler, devletle olan ilişkilerini gözden geçirsinler. Bu iş onlara da devlete de hayır getirmez. O hemşehricilik, çıkar grublarının siyasiler, bürokratlar ve sermaye grublarının kendi aralarında oluşturdukları oligarşik yapılar dağıtılmazsa devlet içinde bu hücreler zaman içinde kanserleşir. Bindikleri gemi batar. Bakanların, aile bürokrasi ve iş dünyası ile olan ilişkilerine bakın! Bakın bu işin kimseye faydası yok. O kişiler de bundan zarar görürler. Dünyaları ve ahiretleri berbat olur. Yazık olur. Unutmayın cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir ve Şeytan insanlara bu yolu hoş gösterir, onları için akla yakın gerekçeler de üretir. Ama evdeki hesaplar çarşıya uymaz. Yarın bunlar birbirine düşerler. Haram para, haram işlerle saadet olmaz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU