Boris Johnson kendini Hulk’a benzetti

Başbakan, “Hulk çılgınlaştıkça daha çok güçleniyor” dedi

Boris Johnson gelecek hafta Brexit'i görüşmek üzere Jean-Claude Juncker’le Lüksemburg’da bir araya gelecek (The National)

Boris Johnson, müzakerelerin bozulduğu durumda Brexit’in ertelenmesi emrini veren Avam Kamarası yasasını görmezden gelme sözü verirken, kendisini Hulk’a benzetti.

The Mail on Sunday’e konuşan Başbakan, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nin (AB) taktığı “kelepçelerden” kurtularak Bruce Banner’ın yeşil benliğini takınacağında ısrar ederek, “Hulk ne kadar kızarsa o kadar güçleniyor” dedi.

Johnson, “Banner kelepçelenmiş olabilir fakat tahrik edildiğinde zincirlerinden boşanır. (...) Hulk, kelepçeler ne kadar sıkı olursa olsun her zaman bunlardan kurtulur ve bu bizim ülkemiz için de geçerli. 31 Ekim’de gideceğiz ve bunu halledeceğiz” diye konuştu.

Johnson’ın parlamentonun yasasını görmezden geleceğini belirttiği açıklaması, istifa edeceğini duyuran Avam Kamarası Başkanı John Bercow’un Johnson’ın yasaya uymamasının onu banka soyguncusundan farksız hale getireceğini ve başbakan olarak “daha baştan kaybedeceğini” söylemesinden sadece birkaç gün sonra geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bercow, “Bir düşünün; çaldığım parayla hemen bağış yapacağım diyerek banka soyanları mazur görenler çıkabilir ama kimine göre mümkün olan en kısa sürede AB’den onurlu bir şekilde ayrılmanın adı olan 50. Madde’nin uzatılması talebine artık itiraz eden kimse çıkmayacaktır” dedi.

Boris Johnson gelecek hafta AB Komisyonu’nun görev süresi bitmek üzere olan başkanı Jean-Claude Juncker’le Lüksemburg’da bir araya gelecek.

Brexit Bakanı Steve Barclay ve politika danışmanı David Frost’un da eşlik edeceği Johnson, bir önceki Başbakan Theresa May’in hazırladığı çekilme anlaşmasını yeniden değerlendirmek için AB’nin Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier’le de görüşecek.

Downing Sokağı’nın kaynakları yine de “büyük bir dönüm noktası” anının yaşanmayacağını belirtti.

Johnson görüşmeler hakkındaki soruya, “Durumu nasıl çözeceğimize dair Jean-Claude’la konuşacağım. Kendimden hayli eminim. Ben göreve geldiğimde herkes Ayrılma Anlaşması’nda kesinlikle hiçbir değişikliğin olamayacağını, tedbir maddesinin aynı kalacağını, Birleşik Krallık’ın sonsuza dek AB düzenlemeleriyle uğraşacağını söylüyordu. Bunu kimsenin değiştiremeyeceğini söylediler. (...) Bu görüşten çoktan vazgeçtiler ve bildiğiniz gibi Kuzey İrlanda sınırı meselelerini nasıl ele alacağımız konusunda çok, çok iyi bir görüşme mevcut. Çok büyük miktarda ilerleme kaydedildi” diye karşılık verdi.

 

 

Boris Johnson’ın, eğer hayata geçirebilirse Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in İrlanda’yla ilgili habis tedbir maddesine dair alternatifleri düşüneceklerini söylemesiyle morali yükselmişti.

Fakat AB Komisyonu’nun bu ay tedbir maddesine dair “Hayırlı Cuma Anlaşması’nın uluslararası hukukun yükümlülükleriyle uyumu temin eden ve iç pazarın bütünlüğünü koruyan tedbirleriyle belirlenmiş tek çözüm” olduğunu belirtmesiyle yeni plana yetkili kanallardan az destek sağlandı.

Bahsi geçen açıklama başbakanın çocuk katillerine daha ağır cezalar verilmesi önerisini de içeren içişleriyle ilgili gündemine parlamento açıldığında odaklanacağını söylediği esnada geldi.

Johnson, belirtildiği üzere gelecek ay okul öncesi çağındaki çocukların katillerinin müebbet hapse çarptırılabileceğini ve diğer öldürme vakalarında minimum cezanın artırılabileceğini duyurmak için Kraliçe’nin Konuşması’nı kullanacak.

The Sunday Telegraph’a konuşan bir hükümet kaynağı, “Pek çok kişi tüm partilerin ve mahkemelerin cezalandırma konusunda kontrolü kaybettiğini düşünüyor. Kamuyla hemfikiriz. Brexit konusunda olduğu gibi parlamentonun, suç konusunda insanların istediğini yapmak istemediği göz önünde bulundurulursa elimizden geldiğince hızlı ve kararlı biçimde hareket edeceğiz” diye belirtti. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU