CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Şafak’a “faiz manşeti" teşekkürü

PM toplantısında Yeni Şafak gazetesinin “82 milyon faizciye çalışıyor” manşetini gösteren Kılıçdaroğlu, “Kendilerine teşekkür ediyorum böyle bir başlık attıkları için. Demek ki neymiş, biz doğruları söylüyormuşuz. Teslim ediyorlar hakkımızı” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi’nde konuştu.

CHP'nin yeni bir siyaset anlayışı getirmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi gündemde anneler var. Anne için evladın ne kadar değerli olduğunu ancak anneler bilir. Tırnağına bile zarar gelmesini istemez. Şimdi anneler arasında da ayrım yapılıyor. Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri. Anne annedir. Diyarbakır'daki de Cumartesi Anneleri de haklıdır. Evladı geri gelmeyen, kendileri ölen annelerimiz var. Diyarbakır'daki annelerimiz istemiyor mu, bacısı yok mu? O da ister evladının gelmesini, evde oturmasını, çoluk çocuk sahibi olmasını ister. Onun da hakkı, hukuku var. O da adalet istiyor. O anne eline kına yakıp oğlunu askere göndermiş ama terör örgütü kaçırmış. Bu anne evladını istiyor” dedi.

HDP önünde oturan bakanlara: Sen acıyı, sorunu çözeceksin

“Bakanların, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan annelerin yanına giderek oturma eylemine katılmalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Yetki sahibi olanlar güçsüzlüklerini adeta göstermek için gitmiş oturuyorlar. Ne diye gidip oraya oturuyorsun? Sen acıyı, sorunu çözeceksin. Senin görevin sorunu çözmek" ifadelerini kullandı. 

Yeni Şafak, “Size havuz medyasından bir manşet göstereceğim” diyerek Yeni Şafak gazetesinin 12 Eylül 2019 tarihli kupürünü kaldırdı.

Gazetenin manşetinde yer alan “82 milyon faizciye çalışıyor” sözünü yıllardır söylediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin 82 milyonunu Londra’daki bir avuç tefeciye mahkum ettiniz. Kendilerine teşekkür ediyorum böyle bir başlık attıkları için. Demek ki neymiş, biz doğruları söylüyormuşuz. Teslim ediyorlar hakkımızı. Biliyorum bunu ben dile getirdiğim için şimdi rahatsızlar ama ben zaten onlar rahatsız olsun diye bunları anlatıyorum. 82 milyonu sen bir avuç tefeciye hizmet eder hale getiriyorsan şu soruyu soracağız, ’82 milyon kişi bir avuç tefeciye kimler mahkum etti?’ Kimlerin mahkum ettiğini sen eğer açıklarsan gazetecilik görevini o zaman yapış olacaksın. 17 yılın sonunda nasıl oluyor da 82 milyon insan faizcilere çalışıyor hale geldi? Sen bu soruyu soracak mısın" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Özellikle AK Partili kardeşlerime ve Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum; adalet bir kişinin iki dudağı arasına emanet edilemez. Yazık günah değil mi? Adaletsizlik yalnızca yargıda mı var? Hayır. Alın teri döken kimse gidip sorun, bu ülkede adalet var mı? Hepsinin ortak görüşü, bu ülkede adalet yoktur. Şu anda Türkiye kuralsız ve kurumsuz yönetiliyor. Kendi özgür iradesiyle görevlerini yerine getiren hangi kurum var? Bütün kurumlar Saray'a bakıyor.”

"Borçlanma Genel Müdürlüğü yeni Düyun-u Umumiye dairesi" 

"Cumhuriyet tarihinde ilk kez Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu. İçeride dışarıda ne kadar borçlanacağız bunların tamamını bu müdürlük yapacak. İsraf ekonomisi Türkiye Cumhuriyeti devletinin borçlanma genel müdürlüğü kurulmasını zorunlu kıldı. Devasa bir TC devleti. Kapitülasyonlardan büyük acılar çekmiş TC devleti. Tarih tekerrür ediyor. Yeni Düyun-ı Umumiye idaresi."

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU