ABD'deki hastane odasında vücudunu karıncalar saran emekli asker öldü

Emekli askerin kızı, hastanede ziyaret ettiği babasının vücudunun her tarafında kırmızı şişlikler bulunduğunu söyledi

Karıncaların 100’den fazla kez ısırıldığı gazi hayatını kaybetti (AP)

Vietnam Savaşı emeklisi, Atlanta’daki emekli askerlere hizmet veren hastanede karıncalar tarafından 100’den fazla kez ısırıldıktan günler sonra hayatını kaybetti.

Kızı Laquna Ross’a göre Joel Marrable, karıncalar tarafından ısırıldığında Atlanta’da Gazi İlişkileri Dairesi Sağlık Merkezi’nin bakım evinde kanser tedavisi görüyordu.

ABC Atlanta kanalına konuşan Ross, hastanede ziyaret ettiği babasının ellerinde şişlik bulunduğunu ve vücudunun kırmızı şişliklerle kaplandığını fark ettiğini söyledi.

Daha sonra çalışanları bilgilendiren Ross endişelendiğini ve şaşırdığını söyledi çünkü son gördüğünde babası böyle görünmüyordu.

Yanıt olarak bir personel Ross’a babası Marrable’ın karıncaların akınına uğradığını söyledi.

Personelin kendisine “Bilirsiniz, karıncalar..." dediğini söyleyen Ross sözlerini şöyle sürdürdü:

Personel bana ‘Buraya girdiğimizde Marrable’ın cansız olduğunu düşündük. Onun canlı bile olmadığını düşündük çünkü karıncalar her tarafını sarmıştı’ dedi. Odasında karıncalar vardı. Tavan, duvarlar, yataklar, her yer karıncaydı. O ülkesine Hava Kuvvetleri’nde hizmet etti ve daha iyisini hak ettiğini düşünüyorum.

Olayla ilgili açıklama yapan Atlanta Gazi Hastanesi, vakanın ardından yatak odalarının boşaltılarak karınca araması yapıldığını bildirdi. Hastane, açık yiyecek kaplarının çıkarıldığını ve inceleme için haşere kontrol şirketinin görevlendirildiğini kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Atlanta Gazi Sağlık Sistemi yönetim ekibi yaşam merkezlerimizde karıncaların bulunduğu ve hastaların etkilendiği yönünde bilgilendirildi. Yaşam merkezi personeli hemen hastaların bakımını üstlendi ve merkezimizdeki diğer sakinlerin etkilenmemesi için harekete geçti. Emekli askerlerin ailelerine derin üzüntümüzü ve özrümüzü iletmek istiyoruz ve gerekli yardımı ulaştırmak için de kendilerine ulaştık.

Ross sağlık çalışanlarının olayın ardından babasına banyo yaptırdığını ve babasını başka bir odaya aldıklarını ancak karıncaların yeniden belirdiğini söyledi. Marrable çalışanlar tarafından alındığı yeni odada yaşamını yitirdi.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU