Aramco Başkanı: Petrol ve doğalgaz üretiminin aşamalı olarak durdurulması bir tür ‘fantezi’

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco CEO’su Amin Nasser, petrol ve doğalgaz üretiminin aşamalı olarak durdurulmasını bir tür ‘fantezi’ olarak nitelendirdi

Amin Nasser CERAWeek enerji konferansında yaptığı konuşmada (X)

Nasser, Houston’da düzenlenen CERAWeek enerji konferansında yaptığı konuşmada, fosil yakıtların hızla yenilenebilir enerji kaynaklarıyla değiştirilmesine yönelik planların bir fantezi olduğunu vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saudi Aramco CEO’su, “Petrol ve doğalgazı aşamalı olarak durdurma fantezisinden vazgeçmeli ve bunun yerine gerçekçi talep varsayımlarını yeterince yansıtacak şekilde onlara yatırım yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Artan yatırımlara rağmen alternatif enerjinin henüz büyük ölçekte hidrokarbonların yerini alamayacağını söyleyen Nasser şunları söyledi;

“Bütün bunlar, bırakın 2030’u, petrol ve gazın zirveye ulaşmasının bir süre daha mümkün olmayacağı görüşünü güçlendiriyor.”

Dünyadaki çoğu hükümetin yenilenebilir enerjiye geçiş planları var ancak birçok ülke, taşıdığı yüksek maliyet nedeniyle geçiş için ayrılan süreyi uzatıyor.

Mitsubishi Heavy Industries Genel Müdür Yardımcısı Emmanouil Kakaras, “Avrupa ve ABD’nin, yalnızca hidrojen yakıtının yaygın kullanımını sağlayacak altyapıyı oluşturmak için 1 trilyon dolardan fazla harcama yapması bekleniyor” dedi.

Nasser konuşmasında ayrıca, küresel enerji geçiş planlarının yeniden oluşturulması çağrısında bulunarak, petrol talebinin 2024 yılında günlük 104 milyon varil gibi yeni bir rekor seviyeye ulaşacağını sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU