Avengers: Endgame yönetmeni: Örümcek Adam’ı Marvel Sinematik Evreni’nden çıkarmak trajik bir hata

Film yapımcısı, Disney’le anlaşmaya varamayan Sony’yi eleştirdi

Avengers: Endgame yönetmeni Joe Russo, Örümcek Adam’ı Marvel Sinematik Evreni’nden çıkarmanın “trajik hata” olduğunu söyledi.

Russo’nun yorumu, Disney ve Sony’nin filmin finansmanıyla ilgili anlaşmazlığını izledi. Anlaşmazlık Tom Holland’ın süper kahramanının Marvel'dan ayrılmasına neden olmuştu.

Disney ve Sony arasındaki anlaşmayla ilgili Toronto Sun’a konuşan Russo, “Tüm süreç boyunca zayıf ve gergin bir birliktelik vardı. Geride durup mümkün olduğunca objektif bakmaya çalışarak, Sony’nin (Marvel patronu) Kevin’ın yıllar içinde inanılmaz hikayeler anlatmak için gösterdiği tutkuyu ve şaşırtıcı başarıyı kopyalayabileceğini düşünmenin trajik bir hata olduğunu söyleyeceğim. Bence bu büyük bir hata” dedi.

Russo kardeşler Örümcek Adam’ın son versiyonunu 2016 yapımı Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filminde tanıtmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anthony Russo, “Bununla harika bir deneyim yaşadık ve seyircilerin bu birlikteliği gerçekten takdir ettiğini düşünüyorum. Ancak bu birlikteliğin ne kadar zor olacağını daha en baştan biliyorduk, bu nedenle birlikteliğin bozulması gerçeği beni ve Joe’yu şaşırtmadı” dedi.

Disney gelecekteki Örümcek Adam filmleri için “yarı yarıya finansman düzenlemesi” talep etmiş, Sony bunu kabul etmemiş ve iki stüdyo ağustosta finansal bir anlaşmaya varamamıştı.

Bu ayın başlarında, Sony Pictures Başkanı Tony Vinciquerra, Örümcek-Adam’ın Marvel Sinematik Evreni’ne dönüşü için “kapıların kapalı” olduğunu söylemişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU