Doğu ve Güneydoğu'daki 13 kentte binlerce kişinin katılımıyla teröre lanet mitingleri yapıldı

"Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet" adı verilen mitinglerde, PKK karşıtı sloganlar atıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da binlerce kişinin katılımıyla “Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet” mitingleri yapıldı.

13 kentte miting

Sivil toplum kuruluşları tarafından Elazığ, Bingöl, Ağrı, Şanlıurfa, Siirt, Van, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Muş, Mardin, Bitlis ve Batman’da düzenlenen mitinglerde, PKK’ya tepki gösterildi.

13 kentte düzenlenen mitinglerde, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir”, “Her şey vatan için” sloganları atıldı.

Bingöl’deki miting, 15 Temmuz Direniş Meydanı’nda düzenlendi. Miting öncesi düzenlenen yürüyüş sırasında 209 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıyan katılımcılar, teröre tepki gösterdi. 

Elazığ’da sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda kişi, İzzetpaşa Camisi önünde toplandı. Mitingde, Ülkede yaşanan terör saldırılarının Irak, Suriye, Filistin, Afganistan ya da Yemen'de yaşanan terör olaylardan bağımsız olmadığı vurgulandı.

Ağrı'daki Merkez Cami'de şehitler için verilen mevlit sonrası cami önünde toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla Abide Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe katılanlar tekbir getirip terör saldırılarını kınadı.

Tunceli'de ise Diyarbakır'daki sivillere yönelik saldırıya tepki göstermek isteyen binlerce kişiden oluşan gruptakiler, Atatürk Mahallesi SGK İl Müdürlüğü binası önünde toplandı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında Tunceli Valisi Tuncay Sonel, katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada "Allah birliğimiz, beraberliğimizi, huzurumuzu bozmak isteyen hainlere fırsat vermesin.” dedi.

Van’da 51 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek düzenlediği mitingde ise, PKK'nın kan dökmek ve toplumun huzurunu sabote etmekten başka bir amacı olmadığına dikkat çekildi.

Hakkari’de Vali İdris Akbıyık’ın da katıldığı yürüyüşte, ellerinde Türk bayrağı olan çok sayıda kişi, PKK karşıtı sloganlar attı.

Muş'ta da sivil toplum kuruluşları öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla PKK'nın saldırıları lanetlendi.

Şanlıurfa’da kentteki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin desteğiyle oluşturulan "Teröre Lanet Platformu" tarafından gerçekleştirilen yürüyüş için çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplandı.

Bitlis'te Teröre Karşı Sivil İnisiyatif Grubu’nun düzenlediği mitingde, başta Kulp’ta sivillere yönelik bombalı saldırı olmak üzere, tüm şehitlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da şifalar dilendi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU