UNICEF: Sudan’da çocukların yaşam ve geleceklerinin ‘kitlesel olarak kaybolmasını’ önlemek için yalnızca bir umut ışığı kaldı

UNICEF Sudan Temsilcisi, Sudan’da 14 milyon çocuğun insani yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi

Ocak 2024’te çekilen fotoğrafta, Sudan’ın Kuzey Darfur kentinde bulunan yerlerinden edilmiş insanlara yönelik Zemzem kampındaki kadın ve çocuklar görülüyor / Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu UNICEF Sudan Temsilcisi Mandeep O’Brien, Sudan’daki çocukların yaşam ve geleceklerinin ‘kitlesel olarak kaybolmasını’ önlemek için yalnızca bir umut ışığının kaldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Arap dünyası haber ajansından (AWP) aktardığına göre O’Brien bugün yaptığı açıklamada, Sudan’da 14 milyon çocuğun insani yardıma ihtiyacı olduğunu, 4 milyon çocuğun yerinden edildiğini, milyonlarca çocuğun ise açlık ve akut yetersiz beslenmeyle karşı karşıya kaldığını bildirdi.

UNICEF Sudan Temsilcisi, Sudan’da derhal ateşkes sağlanması ve hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca çocuğun kurtarılması için daha fazla kaynak ve engelsiz erişim sağlanması çağrısında bulundu.

İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Save The Children(Çocukları Kurtarın) birkaç gün önce yaptığı açıklamada, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki savaşın yaklaşık bir yıldır devam ettiği Sudan’da, önümüzdeki aylarda yaklaşık 230 bin çocuk, hamile kadın ve yeni doğum yapmış kadının ‘açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya olduğu’ konusunda uyarmıştı.

Bu rakamlar, benzeri görülmemiş bir finansman eksikliği nedeniyle insani yardım kuruluşlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşma yeteneğinde bir bozulma olduğunu ortaya koyuyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU