Hara yetkilisi konuştu: “Beni at ısırdı” diyen Mike Pence doğruyu söylemiyor

American Pharoah adlı şampiyon atın bulunduğu çiftliğin yöneticisi, “O, birisini fena halde ısırmış olsaydı bunu bilirdim” dedi

Mike Pence'in başından geçtiğini söylediği hadiseye at çiftliği yetkililerinden yalanlama geldi (Coolmore.com)

Şampiyon bir yarış atı tarafından ısırıldığını ve “az kalsın yere yığılacak hale geldiğini” iddia eden Mike Pence’in sözlerine, bahsettiği atın bulunduğu haranın yöneticisinden itiraz geldi.

ABD Başkan Yardımcısı, dünyaca ünlü Triple Crown (Üçlü Taç) müsabakalarında şampiyon olan American Pharoah adlı atın, geçen yıl Kentucky’deki Ashford Harası’na yaptığı ziyaret sırasında kolunu ısırdığını söylemişti.

Pence cuma günü Baltimore’da Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyelerini buluşturan programda yaptığı konuşma sırasında bu olaya değinerek, “Dişimi sıkıp gülümsedim (…) Çünkü bilirsiniz, bizim meslekte bazen ısırılırsınız ancak mücadeleyi sürdürürsünüz” demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“VP meets AP” (Başkan Yardımcısı, American Phaorah’la karşı karşıya) şeklinde duyurulan olay sırasında orada bulunan Dermot Ryan ise dinleyenlerden alkış alan hikayeyle ilgili Amerikalı basın kuruluşu McClatchy’ye verdiği röportajda, ortada hiçbir ısırık izi görmediğini söyledi.

Yarış atı yetiştiren Coolmore firmasının çiftlik yöneticisi Ryan, “O, birisini fena halde ısırmış olsaydı bunu bilirdim” dedi.

Ryan ayrıca American Phaorah’ı, Başkan Yardımcısı şöyle dursun, hiç kimseyi vahşice ısırması mümkün olmayan “yumuşak başlı” bir at olarak nitelendirdi.

Haraya yaptığı ziyaret sırasında Pence’ten kendisine eşlik etmesini isteyen Kongre üyesi Andy Barr adına konuşan sözcüsü Jodi Whitaker ise Barr’ın iddia edilen ısırılma hadisesine şahit olmadığını belirtti.

Bununla beraber sözcü, Kongre üyesinin, Pence'in bu olayın neticesi olarak “Air Force Two uçağında gösterdiği” morartıları gördüğünü aktardı.

 

AP .png
Bir zamanların şampiyon atı American Pharoah, şimdilerde bir çiftlikte bakılıyor (AP)

 

American Pharoah 2015’te elde ettiği başarıyla, tenisteki “Grand Slam”in at yarışlarındaki versiyonu olan Amerikan Triple Crown koşuları ve Breeders’ Cup Classic müsabakalarını kazanan ilk safkan at olmuştu.

Aynı yıl emekli edilen şampiyon at, haberlere göre Ashford Harası’na 13,8 milyon dolara (yaklaşık 79 milyon TL) satılmasının ardından 2016’da çiftleştirilme işlemlerine sokuldu.

Kendisini “atlara yakın” biri olarak tanımlayan Pence, eşi Karen’le birlikte “buldukları her fırsatta ata binmeyi sevdiklerini” ifade etmişti.

Öte yandan Başkan Donald Trump da at yarışı hayranı olarak görülüyor. Kentucky Derby yarışlarıyla ilgili mayıs ayında paylaştığı bir tweet’te Trump, yarışta verilen kararın tersine çevrilmesinde “politik doğruculuk” yaklaşımını suçlamıştı.

   

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU