Suikasttan korktuğu için Londra'ya gitmediğini söyleyen Kanter: Vize sorunum yok

Türkiye'de FETÖ üyeliği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan basketbolcu CNN International'a konuştu

Türkiye'de hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Enes Kanter NBA'de New York Knicks takımında forma giyiyor.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA takımlarından New York Knicks’te forma giyen Enes Kanter CNN International’da Hala Gorani Tonight programına konuştu.

Kanter, geçtiğimiz günlerde 17 Ocak’ta Londra’da oynanacak Washington Wizards maçına gitmeyeceğini söylemişti.

Gerekçe olarak can güvenliğini gösteren Kanter, BBC’ye yaptığı açıklamada “Türk hükümeti bana kafayı takmış, Erdoğan’a karşı yüksek sesle konuşuyorum. Bu nedenle kendimi güvende hissetmiyorum” demişti.
 


Kanter Londra’ya gidememesinin nedeninin vize sorunu olduğu yönündeki açıklamaları reddetti. Dünyanın her yerine gidebileceğini iddia etti ve canlı yayında bunu sağladığını iddia ettiği bir belgeyi gösterdi.

Daha önce BBC’ye konuşan NBA Sözcüsü Mike Bass, Enes Kanter’in Londra’ya vize sorunu nedeniyle gidemediğini söylemişti. 

Bir dönem NBA’de forma giyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu da sosyal medyadan yaptığı açıklamada Kanter’e tepki gösterdi.

Sorunun vize olduğunu söyleyen Türkoğlu, “FETÖ elebaşına bağlılık yemini eden Enes Kanter’in söylemleri Türkiye’ye yönelik yürüttüğü karalama kampanyasının ve spor hayatında gösterdiği çelişkileri kapatarak kendine önem atfettirme çabalarının ayrı bir örneğidir” ifadelerini kullandı. 

 


Enes Kanter, Pensilvanya’da yaşayan Fethullah Gülen’le sık sık görüştüğünü söylüyor.

Babası Mehmet Kanter 2017'de FETÖ üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklanmıştı. Daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenen Prof. Dr. Mehmet Kanter, Enes Kanter'i evlatlıktan reddetmişti.

Enes Kanter'in Türkiye pasaportu aynı yıl iptal edilmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU