Al Pacino tuhaf "En İyi Film" anonsuna açıklık getirdi

"Ve gözlerim Oppenheimer'ı görüyor"

83 yaşındaki Pacino, kazananı açıklamadan önce "Biraz Shakespeare oynayayım mı?" diye espri yaptı (AFP)

Usta aktör Al Pacino, pazar günü gerçekleşen Akademi Ödülleri'nde En İyi Film dalında kazananı alışılmadık bir şekilde açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durum, yıldız ismin Oscar geleneğine uyup uymadığının sorgulanmasına neden oldu. Ancak Baba'nın (The Godfather) yıldızı Pacino, büyük ölçüde Akademi'nin senaryosunu izlediğini söyledi. 

New York doğumlu Pacino, yaptığı açıklamada "Dün gece En İyi Film ödülünü açıklamadan önce her filmin adını anmamamla ilgili bazı tartışmalar var gibi görünüyor" dedi. 

Şunu açıklığa kavuşturmak isterim ki bu filmleri anmamak gibi bir niyetim yoktu, aksine tören boyunca tek tek vurgulandıkları için yapımcılar tarafından tekrar söylenmemeleri tercih edildi. Gecenin bir parçası olmaktan onur duydum ve bu ödülün takdim edilmesini istedikleri yolu izlemeyi seçtim.

Pacino sözlerine şöyle devam etti: 

Aday gösterilmenin bir insanın hayatında büyük bir dönüm noktası olduğunun ve tam olarak onaylanmamanın kırıcı ve incitici olduğunun farkındayım. Bunu yönetmenler, oyuncular ve yapımcılarla derinden ilişki kuran biri olarak söylüyorum, bu nedenle bu göz ardı edilmeden dolayı küçümsenenlerle derinden empati kuruyorum ve bu yüzden bu açıklamayı yapma gereği duydum.

Gösteri sırasında Pacino gecenin en büyük ödülünün sahibini "10 harika film aday gösterildi ama sadece bir tanesi En İyi Film ödülünü alacak" diyerek açıkladı.
 


Kategorideki tüm filmleri anons etmedi, bunun yerine doğrudan zarfı açtı. Bu da bazılarına anonsun aceleye getirildiğini hissettirdi. 

Pacino yayında, "Bunun için zarfı açmam gerekiyor ve açacağım" dedi: 

İşte geliyor. Ve gözlerim Oppenheimer'ı görüyor. Evet. Evet. Evet.

Geçen salıya kadar Pacino'nun En İyi Film ödülünü Yaralı Yüz'deki (Scarface) rol arkadaşı Michelle Pfeiffer'la birlikte sunması planlanıyordu ancak birden fazla kaynağa göre 65 yaşındaki aktris, ailevi bir meseleden dolayı New York'ta kaldı. 

Bir kaynağa göre, cumartesi Dolby Tiyatrosu'nda yapılan Oscar provalarında Pacino sunumunu, yayında da yaptığı gibi adayların isimlerini söylemeden gerçekleştirdi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU