Çorlu’daki kazada çocuğunu kaybeden anneden Gülben Ergen’e: Oğullarımız aynı takımda top oynuyordu, bir gün aradınız mı?

Mısra Öz: Siyasete göre annelerin yanında olmayınız

Gülben Ergen, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde. (Fotoğraf: AA)

Geçen yıl yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu’daki tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel ve eski eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz, şarkıcı Gülben Ergen’e “Siyasete göre annelerin yanında olmayın” diyerek seslendi.

Diyarbakır'da çocuklarının Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından PKK'ya götürüldüğü iddiasıyla parti binası önünde bulunan ailelerin eylemleri devam ederken bir grup ünlü isimden annelere destek geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aralarında Hülya Koçyiğit, Muazzez Ersoy, Gülben Ergen, Yavuz Bingöl ve Hasan Kaçan'ın da bulunduğu bir grup isim 'Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Çorlu’daki kazada oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel, Gülben Ergen’e “siyasete göre annelerin yanında olma” suçlaması yöneltti.

Öz, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

Anneler çocuklarından ayrı kalmasın. Çocuklarından ayrı düşürülen tüm annelerin biz daima yanlarındayız da siz Gülben Ergen siyasete göre annelerin yanında olmayınız. Hangi gün yanımızda oldunuz? Üstelik oğlum ile oğlunuz aynı takımda top oynuyordu. Bir gün aradınız mı?

 

Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar köyünde meydana gelen tren kazasında 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişide yaralanmıştı. Kazaya ilişkin olarak dava hâlâ devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU