Diyarbakır’da 800 yıllık olduğu iddia edilen İncil ve İbranice ferman ele geçirildi

Diyarbakır’da 15 yaprak ve 30 sayfadan oluşan bir adet İncil ve İbranice ferman satılmak üzereyken yakalandı

Diyarbakır'da 800 yıllık İncil ele geçirildi / Fotoğraf: AA

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, kent merkezinde ikamet eden 4 şüphelinin ellerinde bulundurdukları ve 800 yıllık olduğunu iddia ettikleri tarihi kitabı satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edildi.

Merkez Yenişehir ilçesinde 12 Eylül'de düzenlenen operasyonda söz konusu şüpheliler, dini motifli kitabı satmaya çalıştıkları sırada suçüstü yakalandı.

 

Diyarbakır'da 800 yıllık İncil ele geçirildi
Diyarbakır'da 800 yıllık İncil ele geçirildi / Fotoğraf: AA

 

Valilikten yapılan açıklamada, "Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan adli aramada, ceylan derisi üzerine altın yazmalı, 15 yaprak ve 30 sayfadan oluşan İncil ile deri üzerine İbranice işlemeli ferman ele geçirildi. Olayda ele geçirilen kitaplar muhafaza altına alınmış, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmekte olduğu kaydedildi.

Geçen şubat ayında da Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinde düzenlenen operasyonda, 800 yıllık olduğu iddia edilen deri üzerine İbranice yazılı dini motifli bir kitap ele geçirilmiş, olayla ilgili dört kişi gözaltına alınmıştı.
 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU