13 filmlik meşhur korku serisine bir de dizi ekleniyor

2022 yapımı filmle serinin sona erdiği söyleniyordu

Filmden uyarlanan bir roman, video oyunu ve çizgi roman serisi de bulunuyor (Sony Pictures)

Geliştirilmekte olan Cadılar Bayramı (Halloween) dizisinden haber var. 

Meşhur korku serisi 1978'de aynı adlı John Carpenter klasiğiyle başlamış ve o zamandan beri toplam 13 filmi içerecek şekilde genişlemişti.

"Heyecan verici görüşmeler"

2022'deki Cadılar Bayramı Sona Eriyor'un (Halloween Ends) eski bebek bakıcısı Laurie Strode ve seri katil Michael Myers arasında yıllardır süren irade savaşının sonu olduğu iddia ediliyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekim 2023'teyse Trancas ve Miramax'ın geniş bir sinematik evrene yayılma potansiyeli olan bir dizi için masaya oturdukları açıklandı.

Deadline, Miramax'ın televizyon bölümü başkanı Marc Helwig'le Cadılar Bayramı dizisi hakkında konuştu.

Daha önce prodüktörlük de yapan Helwig, "hızlı ilerleyen bir yolda" olduklarını ve "yaratıcı ekibi çok yakında belirlemeyi umduklarını" söyledi.

Helwig ayrıca, dizinin Carpenter imzalı ilk filmde fazla ekran süresi olmayan karakterleri keşfedeceğini de sözlerine ekledi. 

"Hızlı bir şekilde ilerliyoruz, bu bizim için büyük bir öncelik" diyen Helwig, sözlerini şöyle sürdürdü:

Son aylarda çok sayıda yetenekli insanla heyecan verici görüşmeler yaptık ve sanırım çok yakında ne yapacağımıza dair oldukça iyi bir fikrimiz olacak. Yaratıcı ekibi çok yakında belirlemeyi umuyoruz...

İlk filme dönüş

"Bunun temeli ilk film" diyen Helwig ekledi: 

Yani John Carpenter filmi. O filmin karakterleri ve belki de son film versiyonlarında ya da hatta birçoğunda gerçekten çok fazla odaklanmadığımız bir grup karakter. Yeni film uyarlamalarından herhangi biri yerine ilk filme geri döneceğiz.

Carpenter'ın yönettiği, senaryosunu kaleme aldığı ve müziklerini yaptığı ilk filmin başrollerinde Donald Pleasence ve Jamie Lee Curtis yer almıştı. 

Curtis'in sinemaya adım attığı ilk film olma özelliği de taşıyan Cadılar Bayramı, kız kardeşini öldürdüğü için bir sanatoryuma kapatılan Michael Myers adlı akıl hastasına odaklanıyordu.

Film 1978'in ekiminde gösterime girmiş ve 70 milyon dolar hasılat elde ederek tüm zamanların en kârlı bağımsız filmlerinden biri olmuştu.


Independent Türkçe, ScreenRant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU