Gişede çakılan filmin yapımcıları yıldız isme patladı

"Bir daha asla böyle bir şey yapmayacağım" demişti

Filmde başroldeki Johnson'a Sydney Sweeney, Isabela Merced ve Emma Roberts eşlik ediyor (Sony)

Dakota Johnson, Madame Web'in kötü gişe performansı için "herhangi bir sorumluluk almayınca" yapımcıları ve Sony yetkililerini öfkenedirdi. 

Ünlü oyuncunun filmin arkasında durmadığı için yetkilileri çileden çıkardığı ve hem Madame Web'in ekibi hem de Sony'yle arasının açık olduğu söyleniyor.

"Peşini bırakmayacak"

Grinin Elli Tonu'nun 34 yaşındaki yıldızı, 80 milyon dolarlık yapımda başroldeki süper kahramanı canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de Sevgililer Günü'nde gösterime giren film, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından yerden yere vuruldu.

Film, açılış hafta sonunda 15,1 milyon dolar gibi cılız bir hasılat elde etti. Son zamanların en düşük kazançlı süper kahraman filmlerinden biri olan Madame Web, ABD'deyse şu ana kadar 40 milyon dolar gibi yetersiz bir kazanç sağladı.

Filmi izlemediğini itiraf eden oyuncunun "herhangi bir sorumluluk almamakla" suçlandığı bildiriliyor.

Britanya merkezli gazete Daily Mail'e konuşan bir yetkili "Sony'deki pek çok kişi Dakota'nın yıldız gücünü sorguluyor ve bu başarısızlığa verdiği tepki büyük olasılıkla onun peşini bırakmayacak" dedi.

"Ya film aynı kalsaydı ama gişede de başarılı olsaydı?"

Yetkililerin filmin yıldızlarından Sydney Sweeney'nin Saturday Night Live'da yaptığı şakayı sorun etmediği ancak Johnson'ın iğnelemelerine karşı çıktıkları iddia edildi.

Filminizin kötü performansıyla ilgili şaka yapmak sorun değil ancak yapımcılar ve Sony, Dakota'nın Madame Web'in çöküşüne olan bakış açısına ve başarısızlıkla ilgili sorumluluk almamasına gülmüyor.

İsmi açıklanmayan yetkili sözlerini şöyle sürdürdü:

Her film tutmayabilir ama kötü filmler için bile çok emek harcanıyor ve yıldızınızın bunu yüzüne gözüne bulaştırması kötü bir görüntü. Yapımdaki herkes şöyle düşünüyor: Ya film aynı kalsaydı ama gişede de başarılı olsaydı? O zaman devam filmlerinden bahsediyor ve muhtemelen kendini övüyor olurdu.

Sony'nin Madame Web'i, "çizgi roman filmleri tarihinin en büyük fiyaskolarından biri" diye anılıyor.

Yönetmen koltuğunda S.J. Clarkson'ın oturduğu film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 229 yoruma göre 100 üzerinden sadece 12 puan alabildi. Film için "yeni bir dip noktası" yorumu yapıldı. 

"Sayılara dayanarak sanat yapamazsınız"

Filmin 34 yaşındaki başrol oyuncusu, geçen hafta Bustle'a verdiği yeni röportajda, "Ne yazık ki filmin bu şekilde eleştirilmesine şaşırmadım" demişti.

Johnson, sözlerine şöyle devam etmişti:

Filmlerin çekilmesini sağlamak çok zor ve çekilen bu büyük filmlerde ve hatta küçük filmlerde de olmaya başladı, beni asıl korkutan da bu. Kararlar komiteler tarafından alınıyor ve sanat komite tarafından yapıldığında iyi sonuç vermiyor.

"Filmler bir yönetmen ve etrafındaki sanatçılardan oluşan ekip tarafından yapılır" diyen Amerikalı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Sayılara ve algoritmalara dayanarak sanat yapamazsınız. Benim hissiyatım uzun zamandır seyircilerin son derece zeki olduğu yönündeydi ve yöneticiler onların öyle olmadığına inanmaya başladı. İzleyiciler saçmalıkların kokusunu her zaman alabilir. Yapay zekayla filmler yapılmaya başlansa bile insanlar bunları görmek istemeyeceklerdir.

Ünlü oyuncu, "Daha önce hiç böyle bir şey yapmamıştım. Muhtemelen bir daha asla böyle bir şey yapmayacağım" diye eklemişti.

Johnson'ın rol arkadaşı Sydney Sweeney de NBC'nin Saturday Night Live programına konuk olarak filmin aldığı tepkileri yorumlamış ve monologunda şunları söylemişti: 

Beni Senden Başka (Anyone but You) ve Euphoria'da gördünüz. Beni kesinlikle Madame Web'de görmediniz. 


Independent Türkçe, Variety, Bustle, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU