Francis Ford Coppola, Baba’nın Boris Johnson’ın en sevdiği film olmasından “utanç duyuyor”

Oscarlı yönetmen “modern tarihin en zalim figürlerinin” çektiği gangster filmini sevmelerinden dolayı “kötü hissettiğini” söyledi

(Paramount Pictures)

Francis Ford Coppola, “Birleşik Krallık’ı perişan etmek” üzere olduğunu düşündüğü Boris Johnson’ın Baba (The Godfather) filminin bir hayranı olmasından mutlu değil.

Birleşik Krallık Başbakanı temmuzda Daily Mail’e yaptığı açıklamada en sevdiği film sahnesinin, “Coppola’nın 1972 yapımı gangster klasiğinin” finalinde yer alan “çok sayıdaki intikam cinayetleri” olduğunu söylemişti. 

Başrollerinde Marlon Brando, Al Pacino ve Diane Keaton’ın yer aldığı filmin yönetmeninden Johnson’ın bu açıklamasına yanıt geldi. Coppola, filmin Saddam Hüseyin, Muammer Kaddafi ve diğerleri gibi modern tarihin en zalim figürlerinin” en sevdiği film olmasından dolayı “utanç duyduğunu” belirtti. 

MarketWatch’a konuşan Coppola şunları söyledi:

Bir gangster filmindeki sahnelerin gerçek dünyadaki herhangi bir etkinliğe ilham verebileceğinden ya da sevgili Birleşik Krallık’ı perişan etmek üzere olduğunu düşündüğüm birine cesaret verebileceğinden dolayı kötü hissediyorum. Birleşik Krallık’ı ve güzel dilimizden Newton fiziğine ve penisiline dek uzanan insanlığa birçok katkısını seviyorum ve Avrupa Birliği’nden ayrılmak gibi aptalca bir şey yapmayı düşünmesi beni korkutuyor.

Birleşik Krallık eski Başbakanı Theresa May, Mail on Sunday’e yaptığı açıklamada Casablanca, Kaçak (The Fugitive) ve Bond filmi You Only Live Twice’ı favori filmlerinden üçü olarak sıralamıştı. 

Geçen hafta TV sunucusu John Oliver, korkunç bir parlamento tartışmasının ardından Johnson’ı “palyaço” diye nitelemişti.  

Johnson ilk kez Oliver’ın hedefi haline gelmemişti. Johnson’ın May’in yerine geçeceğinin duyurulmasından 5 gün sonra Oliver, “Ne yazık ki, Birleşik Krallık tamamen s*çtı” demişti. 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU