Trump’ı sıçan olarak tasvir eden dev balon Baltimore sokaklarında

ABD Başkanı’nı sarı saçlı ve kırmızı kravatlı devasa bir kemirgen olarak betimleyen korkutucu şişme balon, ülkenin eski lideri Barack Obama’nın adının verildiği caddede boy gösterdi

Baltimore’lu protestocular, yaşadıkları şehre iki ay önce hakaret eden ABD Başkanı’nın ziyareti öncesi Donald Trump’ı sıçan olarak gösteren dev bir balonu sokaklarda dolaştırdı.

Trump, Maryland eyaletinde yer alan Baltimore şehrini “tiksindirici, sıçanların ve kemirgenlerin istilasına uğramış, kimsenin yaşamak istemeyeceği bir yer” olarak nitelendirmişti.

Bu sözleri sarf etmesinin ardından bölgeye yapacağı ilk ziyareti öfke dalgasına yol açan Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin düzenleyeceği akşam yemeği öncesinde bağış etkinliğine katılıyor.

Trump’ın kendisiyle alay eden şişme balonu görme ihtimalinin olup olmadığıysa bilinmiyor.

“Sıçan Trump” balonunda Trump arkaya doğru düzleştirilmiş sarı saçları, kırmızı kravatı ve elinde tuttuğu telefonla tasvir edildi.

 

Obama Twitter.jpg
Şişme balon, Obama'nın adının yazdığı sokak tabelasının önünden de geçirildi (Twitter)

 

Sokaklardan geçiş sırasında, ABD Başkanı’nın geçen yıl Birleşik Krallık’a yaptığı ziyaret sırasında Londra’da ilk kez görücüye çıkarılanlara benzer birkaç küçük “bebek balon” da siyah kamyonetin arkasında yerini aldı.  

Verilmek istenen mesajı pekiştirmek için şişme sıçan, Başkan Barack Obama Caddesi yazan tabelanın görüldüğü bölgede sergilendi.

“Sıçan Trump”ın arkasındaki göstericilerden biri olan Claude Taylor, Baltimore Sun gazetesine yaptığı açıklamada, “Sıçan, Kaliforniya Newport Beach’te bir teknedeydi, Potomac’ta bir teknedeydi. Göze çarpar biçimde çoğunlukla Mar-a-Lago açıklarında limana yanaştırılmıştı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kemirgen temalı eyleme destek veren diğer göstericiler ABD Başkanı’nı sıçan olarak tasvir eden bir maket taşırken, bir başkası da Trump maskesi takıp çizgili cezaevi üniforması giydi.

ABD liderinin Baltimore’a karşı sözlü saldırısı, yönetimle ilgili bazı soruşturmaları yöneten Temsilciler Meclisi Denetim Komisyonu’nun Başkanı ve Demokrat Kongre üyesi Elijah Cummings’ten gelen eleştirilerin genel olarak intikamını alma çabası olarak görülüyordu.

Cumhuriyetçi Parti’den Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Kevin McCarthy ise ABD Başkanı’nın “büyük birçok şehrin neden zorluklar yaşadığını çok iyi kanıtladığını” söyledi.

Trump’ın ziyaretinin “pekala Baltimore’u önemsediğinin bir işareti olduğunu” belirten McCarthy, ABD Başkanı’nın yoksulluk içinde yaşayan kişilere “daha iyi bir seçenek” sunmayı istediğini ifade etti.

Ödüllü televizyon dizisi The Wire’la tanınan Baltimore’un uyuşturucu suçuyla ilgili yaşadığı sorunlar kayıtlara da geçmiş durumda.  

Geçen yıl şehirde şiddet içerikli ölüm olaylarında 4. yıl geride kalmış ve 2018’de bu şekilde 300’den fazla ölüm vakası görülmüştü.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU