Suudi Arabistan Veliaht Prensi: Saudi Aramco hisselerinin yüzde 8’inin devlet mülkiyetinden PIF’e ait şirketlere devri tamamlandı

Devir işlemi sonrasında, devlete ait hisselerin, şirketin toplam hisselerinin yüzde 82.186’sı oranında olacağı bildirildi

Veliaht Prens, devir işleminin ulusal ekonomiyi güçlendirmeye yönelik girişimlerin devamı olduğunu söyledi / Fotoğraf: Saudi Aramco web sitesi

Suudi Arabistan Başbakanı, Ekonomik ve Kalkınma İşleri Konseyi Başkanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ulusal petrol şirketi Saudi Aramco’nun ihraç edilen toplam hisselerinin yüzde 8’inin devlet mülkiyetinden, Kamu Yatırım Fonu’nun (PIF) sahip olduğu şirketlere olan devrinin tamamlandığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu devir işlemi sonrasında, devlete ait hisselerin, şirketin toplam hisselerinin yüzde 82.186’sı oranında olacağı bildirildi.

Veliaht Prens bugün yaptığı açıklamada, Saudi Aramco’daki devlet hisselerinin bir kısmının devredilmesinin, 2030 Vizyonu doğrultusunda ulusal ekonomiyi güçlendirme, çeşitlendirme ve yatırım fırsatlarını genişletmeye yönelik uzun vadeli girişimlerin devamı olduğunu ifade etti.

Devir süreci, PIF varlıklarının maksimum düzeye çıkarılmasına ve yatırım getirilerinin artırılmasına katkıda bulunarak, güçlü mali pozisyonunu ve kredi notunu artıracak.

Muhammed bin Selman açıklamasında ayrıca, PIF’in yerel işgücü piyasasında daha fazla doğrudan ve dolaylı istihdam yaratmanın yanı sıra yeni sektörler başlatma, stratejik yeni ekonomik ortaklıklar kurma, teknoloji ve bilgiyi yerelleştirmeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU