Adıyaman Bilim Odası açıldı

"Deprem bölgesindeki çocuklarımıza bir bilim odası hediye ettiğimiz için çok gururluyuz."

Foto: Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Duracell’in deprem bölgesine yönelik TOÇEV işbirliği ile başlattığı Bilim Odası projesi Adıyaman Merkez Öğretmenim İlk Okulu’nda hayata geçti.

Bilim Odası açılış töreninde konuşan Duracell Türkiye Genel Müdürü Kerem Sinanoğlu şunları kaydetti:

6 Şubatta yaşadığımız büyük deprem felaketi hepimizi derinden yaraladı. Depremin ilk gününden itibaren harekete geçerek akut ihtiyaçlar için en hızlı şekilde seferber olduk. Acil olarak ulaşması gereken tüm ürün desteğini verdikten sonra sürdürülebilir bir yardım için eylem planı oluşturduk. Bölgedeki çocuklarımızın zaten sekteye uğrayan eğitim-öğretim süreçlerine nasıl uzun soluklu bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük ve bölgedeki çocuklarımız için kalıcı bir proje yapmak adına Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan TOÇEV ile birlikte yola çıktık. TOÇEV’in, Türkiye genelinde yürüttüğü “GÜNEBAKAN” projesi dahilinde İlköğretim Okullarında var olup da yetersiz olan veya hiç olmayan kütüphane, müzik odası, spor alanı, oyun bahçesi, çok amaçlı kullanım odası ve benzeri alanların onarımına, Duracell olarak “Bilim Odası” projesi ile katkı sunmak istedik. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında bilim odaklı projeler yürütüyoruz. İnsanların kullandıkları pilleri geri dönüşüme gönderme motivasyonunu arttırmak amacıyla atık pilleri Migros Mağazalarında bulunan atık pil kutularında topladığımız “bilim seti” projemiz devam ediyor. “Bilim seti” projemizin hedefinde 4 ton atık pil toplayarak toplamda 4 Bin çocuğa Bilim seti ulaştırmak var. Hem “Bilim Seti” hem “Bilim Odası” projesini hayata geçirerek ülkemiz çocuklarına daha fazlasını yapma gücünü verme hedefimizi sürdürüyoruz. 

Bilim Odası projemiz deprem faciasında büyük yara alan Adıyaman Merkez Öğretmenim İlkokulu’nda tamamlandı. Böyle bir proje ile deprem bölgesindeki çocuklarımıza bir bilim odası hediye ettiğimiz için çok gururluyuz.” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun Bilim Odası Açılışında şöyle konuştu:

6 Şubat'ta ülkemizin birçok yerinde yaşanan deprem felaketi, toplum olarak dayanışma ve yardımlaşma ihtiyacını bir kez daha göstermiştir. 

TOÇEV olarak, yaşanan afet sonrasında hızlı bir şekilde harekete geçerek, deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizin ve ailelerinin gıda, hijyen ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde karşıladık ve 6 aylık bir süre boyunca deprem bölgesinde, çocuklar ve yetişkinler için deprem sonrasında ortaya çıkabilecek stres bozukluklarına yönelik psikolojik iyileşme ve dayanıklılık temelli çalışmalarımızı titizlikle yürüttük.

Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerinden vakıf bünyemize yeni öğrenciler dahil ederek TOÇEV ailesini daha da büyüttük. 

TOÇEV ve Duracell iş birliğiyle, Adıyaman Öğretmenim İlkokulu'nda gerçekleştirdiğimiz bu Bilim Odası projesi, sadece duvarlarına renk katmakla kalmayacaktır; aynı zamanda öğrencilerimizin hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam yaratmayı ve bilime olan ilgilerini artırmayı amaçlamaktadır.

Bu projede emeği geçen tüm TOÇEV ve Duracell ekibine, Adıyaman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, Adıyaman Öğretmenim İlkokulu yönetimine, öğretmenlerine ve elbette ki en değerlileri, sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Umarım bu Bilim Odası, pek çok öğrencinin hayallerini şekillendirmelerine, keşifler yapmalarına ve büyük başarılar elde etmelerine vesile olur.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU