Yardımcı pilot endişe nöbeti geçirince kaptan pilot uçağı tek başına indirdi

Nöbet nedeniyle kokpiti terk eden pilot, bu olaydan bir gün önceki uçuşu sırasında başından geçen “pisti pas geçme” hadisesi nedeniyle korku yaşamıştı

Yardımcı pilotun bir önceki uçuş sonrası "iyi" göründüğü ancak son uçuşun sabahında kendisini giderek gergin hissettiği belirtiliyor (Reuters)

EasyJet havayollarına ait bir uçağın yardımcı pilotu, içinde 148 yolcu bulunan uçağın piste yaklaştığı sırada endişe nöbeti geçirmesi üzerine kokpiti terk etti.

Bir kaza tespit tutanağına göre yardımcı pilot, Londra Stansted Havalimanı’ndan Glasgow’a dönüş uçuşunu yönettiği sırada endişe nöbeti yaşayınca, kaptan pilot Glasgow hava trafik kontrolü biriminin desteğiyle uçağı tek başına indirmek zorunda kaldı.

Yaklaşık 700 saat uçuş tecrübesi bulunan yardımcı pilota kabin görevlileri de eşlik etti.

Hava Kazaları Soruşturma Birimi’nin (AAIB) raporu, yardımcı pilotun başından geçen endişe nöbetine, bu olayın bir gün öncesinde yönetimindeki uçağın Palma de Mallorca Havalimanı’na inişi sırasında yaşadığı “pas geçme” (go-around) hadisesinin neden olduğunu aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pas geçme tabiri, uçakların piste yaklaştığı son noktada inişin birden tamamlanamamasını ifade etmek için kullanılıyor.

Yardımcı pilot, aynı kaptan pilotla yaptığı önceki uçuşta uçağın Palma’ya inişi sırasında rüzgarın aniden yön değiştirip süratini büyük oranda artırması nedeniyle korku yaşamıştı. AAIB raporu, rüzgarın durumundaki bu değişikliğin uçağın pas geçmesini zorunlu kıldığını ve yardımcı pilotun uçuş kariyerinde ilk kez böyle bir deneyimden geçtiğini belirtti.

Kaptan pilota göre pisti pas geçme olayının ardından yardımcı pilot “iyi” görünüyordu ve bir sonraki gün uçma konusunda hiçbir endişe belirtisi taşımıyordu.

Yardımcı pilot, son hadisenin gerçekleştiği sabahsa Glasgow’a gidiş ve dönüş uçuşları konusunda “giderek daha çok gergin” hissettiğini rapor etti ancak iyi bir yaklaşıma sahip olma ihtiyacı üzerine “çok düşünüp taşındığı” fikrine kapıldı.

 

 

Rapora göre Stansted’den Glasgow’a dönüş uçuşu normal başladı fakat yardımcı pilotta uçuşun ortasında endişe baş gösterdi. Uçağı karşılayan ambulans ekibi, iniş sırasında kaptan pilotun Glasgow civarında alışılagelmiş türbülans nedeniyle “rüzgarın yönünün ve hızının değiştiğinden” bahsetmesi üzerine yardımcı pilot endişe nöbeti geçirdiğini ifade etti.

AAIB’nin yürüttüğü soruşturmada, Airbus A319 tipi yolcu uçağının güvenli bir şekilde iniş yaptığı ve yardımcı pilotun bu uçuş öncesi görev için uygun olmadığını bildirmesi halinde böyle bir olayın yaşanmamış olabileceği sonucuna ulaşıldı. Raporda ayrıca, kaptan pilotla yardımcı pilot arasında daha iyi bir iletişimin kurulması ihtiyacına dikkat çekildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU