ABD'den SDG üyelerine komando eğitimi

ABD, Suriye’nin kuzeydoğusunda Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) verdiği askeri eğitimin görüntülerini yayınladı. New York Times ise Pentagon'un Türkiye'yle yapılan ortak devriyeye katılamaları için bölgeye ek asker göndermeye hazırlandığını yazdı

Suriye'de ortak kara devriyesi yapan Türk ve ABD'li askerler / Fotoğraf: İHA

ABD öncülüğündeki Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekatı’nın Twitter hesabından, SDG üyelerine komando eğitimi verildiğini gösteren bir video yayınlandı.

Askeri bir taktik olan ‘oda temizliği’ görüntülerinin yer aldığı videonun açıklama kısmında, "Suriye Demokratik Güçleri komando adayları 3 Ağustos’taki eğitimde oda temizliği yaptı. Ortak Görev Gücü kuvvetleri yaz eğitiminin parçası olarak adaylara Meskun Alanda Askeri Operasyonlar eğitimi verdi" ifadeleri kullanıldı.

NYT: Pentagon, Suriye’nin kuzeydoğusuna 150 ek asker gönderecek

New York Times (NYT) gazetesi ise Suriye'nin kuzeydoğusunda oluşturulması planlanan güvenli bölgenin tesisi için 150 ABD askerinin daha bölgeye gönderilmesinin planlandığını yazdı.

ABD askerlerinin Türk askerleriyle yapılan ortak kara devriyesine katılmasının düşünüldüğü aktarıldı.

Ancak ABD’li askeri ve diplomatik yetkililerin henüz bunu duyurmadığı çünkü nihai kararın, ABD ve Türkiye’nin sürdürdüğü ortak kara devriyesinin başarısına bağlı olduğu yazıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kasım ayında Suriye'den aşamalı olarak çekilme kararından sonra ülkede bin civarında ABD askeri kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

'Kuvvet durumumuzda bir değişiklik yok'

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson da ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna asker sevk edeceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Robertson  "Kuvvet durumumuzda bir değişiklik yok." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den koordineli bir şekilde çekilme direktifini uygulamaya devam ettiklerini belirten Robertson, "Kuvvet seviyesi sahadaki koşullara bağlı olarak belirlenecek. Güvenlik nedeniyle sayı ve zaman konularına girmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Robertson açıklamasında, "İş birliğimizi, koordinasyon ve istişaremizi artırmak için Türk müttefiklerimizle yakın çalışmaya bağlıyız" ifadelerine de yer verdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU