Husi grubunun lideri 54 gemiye düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi

Abdulmelik el-Husi ‘düşmanların beklemediği sürprizler’ olacağı yönünde uyardı

Husilerin hedef aldığı bir İngiliz kargo gemisi, batma ve Kızıldeniz’de çevre felaketi tehdidi oluşturma riskiyle karşı karşıya / Fotoğraf: AFP

Yemen’deki Husi grubunun lideri Abdulmelik el-Husi, Karadeniz’deki saldırılara devam etme sözü verdi.

Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde 54 gemiye düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenen Abdulmelik el-Husi, Kasım ayından bu yana grubun 384 füze ve SİHA kullandığı saldırılarla övündü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

El-Husi, Kızıldeniz, Babu’l Mendeb, Aden Körfezi ve Umman Denizi’ndeki gemilere yönelik saldırıların tırmanmasına atıfta bulunarak, ‘düşmanların beklemediği sürprizler’ olacağı yönünde tehditte bulundu.

Avrupalıları ABD ve İngiltere’nin saldırılarına katılmamaları konusunda uyardı ve yanlışlıkla müttefiklerine füze fırlatan Almanya’nın bu misyona katılımıyla alay etti.

El-Husi, Gazze’deki Filistinlilere yardım ulaşmadığı sürece saldırıların durmayacağına dikkat çekti.

Yemen Savunma Bakanı Danışmanı Tümgeneral Abdulhakim Amer ise, Batı’nın Husilere yönelik hava saldırılarının işe yaramayacağını vurgulayarak, sahada Yemenli askerlere güvenerek ‘askeri bir karar’ alınması gerektiğini vurguladı.

Alemu’l Arabi haber ajansına (AWP) konuşan Amer, Yemen ordusunun, hava koruması mevcut olduğu takdirde krizi çözmeye hazır olduğunu ifade etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU