Akşener: 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın seçilmesi imkansız

Ankara’da kadın gazetecilerle bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinin imkansız olduğunu ve bunu Erdoğan’ın da bildiğini söyledi

Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da kadın gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantı Akşener’in kadına yönelik şiddete karşı çözüm önerilerini paylaşması için düzenlense de Akşener siyasete dair birçok konuda konuştu.

Meral Akşener, 2023 seçimlerinde Erdoğan'ın seçilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Anahtarız biz. 2023 seçimlerinde yani 2023 diye bildiğimiz için söylüyorum, Sayın Erdoğan’ın seçilmesi imkansız. Kendisinin de bunu gördüğünü biliyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’deki siyasi ittifaklar hakkında konuşan Akşener, Cumhur İttifakı’nın “küçük ortak” açısından Katolik nikahı olduğunu söyleyerek, “Ama Sayın Erdoğan açısından nasıldır ben onu bilemem” dedi. Millet İttifakı’nın Türkiye’ye nefes aldıran sonuçlar ortaya çıkardığını öne süren Akşener, şunları söyledi:

Cumhur İttifakı’nın küçük ortak açısından bakıldığında Katolik nikâhı olduğu görülüyor. Ama Sayın Erdoğan açısından nasıldır ben onu bilemem.

Millet İttifakı açısından hadiseye bakarsanız, bizim iş birliğimiz Türkiye’ye nefes aldıran sonuçlar ortaya çıkardı.

AK Partili seçmene de nefes aldırdı başka partilere oy veren seçmenlere de nefes aldırdı. Yani demokrasinin yüzde yüz ortadan kalktığına inanan bir ruh halini ortadan kaldırdı. Demokrasi işledi…

Ama ben Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin artık işlemediğini, taşınamadığını ve Sayın Erdoğan tarafından da bunun görüldüğünü düşünüyorum.

 

“CHP ile İYİ Parti arasındaki işbirliğinin sürüp sürmeyeceği gelişmelere göre şekillenir”

Mevcut sistemin devam edip etmeyeceğini bilmediğini, ama mevcut sistemin artık takındığını söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

Parlamenter sistemle ilgili bir adım mı atılacak ya da muhalefet partiler olarak bizlerin talep ettiği güçlendirilmiş parlamenter sisteme yönelik bir adım atılabilecek midir, onlar ile ilgili henüz bir bilgimiz yok. Ama bildiğimiz bir şey var o da taşımıyor. Yani sağ duyunun hakim olabileceğini düşünüyorum.

O nedenle bizimle ilgili yani CHP ve İYİ Parti’nin yaptığı işbirliğinin sürüp sürmeyeceği bu gelişmelere göre şekillenir. 

İki; ittifaklar sistemi gayri resmi yapılan bir sistem bir tarafıyla da. Kurumsallaşacak mı, nasıl bir yola doğru gidilecek, onları zaman içerisinde göreceğiz.


“Türkiye'de demokrasi çok kasıldı. Farklı renklere, söylemlere ihtiyaç var”

İYİ Parti Lideri, “Millet İttifakı genişleyebilir mi? Siyasette yeni oluşumlar da gündemde, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ya da eski bakan Ali Babacan’ın kuracağı ifade edilen partiler de bu ittifaka dahil olabilir mi?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

Onu bilmiyorum. Yalnız Sayın Ali Babacan da Sayın Abdullah Gül, Sayın Ahmet Davutoğlu da bu ülkenin, toplumun kamuoyunun tanıdığı isimler. Bir prensip olarak parti kuracakları kamuoyunda konuşulur olduğu ilk andan itibaren söylediğim bir şey var.

Türkiye'de demokrasi çok kasıldı. Farklı renklere, söylemler, seçeneklere teşebbüslere ihtiyaç var. Birincisi bu. İkincisi bu arkadaşlarımızın kuracakları partileri, daha kurulup kurulmayacağının tartışıldığı dönemde dahi olumlu gördüğümü kendilerine başarılar dilediğini hep söyledim. Aynı yerde duruyorum.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU