Suudi Arabistan Enerji Bakanı: Ülkede yüzde 75 yerelleşme oranına ulaşmak için en iyi fırsat enerji sektöründe

Prens Abdulaziz, “İnsan becerilerinin geliştirilmesi için ilgili tüm taraflarla işbirliği yapıyoruz” dedi

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, İnsan Kapasitesi Girişimi Konferansı’nda konuşuyor / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, insan kaynaklarını geliştirmenin herhangi bir toplumun kalkınmasını belirleyen en önemli ölçü olduğunu söyleyerek, eğitim ve öğretimdeki boşlukların doldurulması gerektiğini vurguladı.

Prens Abdulaziz, bugün başkent Riyad’da düzenlenen İnsan Kapasitesi Girişimi Konferansı sırasında, “Yeni 150 bin istihdam yaratılacak. Bu yalnızca endüstriyel veya yenilenebilir enerji tesislerinde değil. Ama pek çok işin yerelleştirme programları aracılığıyla olacağını görüyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2030 yılına kadar işlerin yüzde 75’ini yerelleştirmeyi amaçlayan bir programa da bağlı olduklarını söyleyen bakan, enerji sektörünün diğer tüm sektörlerden daha fazla, yüzde 75 oranında yerelleştirmeye ulaşmak için en iyi fırsata sahip olduğuna dikkat çekti.

Küresel rakamlara göre enerji sektöründe kadınların yalnızca yüzde 15’inin istihdam edildiğini ifade eden bakan, Suudi Arabistan’da bu rakamın bundan çok daha düşük olduğunu açıkladı.

Prens Abdulaziz, “İnsan becerilerinin geliştirilmesi için ilgili tüm taraflarla işbirliği yapıyoruz” diye ekledi.

Konferans, küresel değişimler ışığında insan yeteneklerinin karşılaştığı en belirgin zorlukları ve küresel işgücü piyasasının geleceğinin gerektirdiği becerileri ele alacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU